“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
beebide vastuvõtt raekojas Indiast pärit abielupaar: meile meeldib Eesti nii väga! (0)
19. jaanuar 2022

Väikese ilmakodaniku sünd on alati ime ja seda tuleb tähistada suurelt. Nimetunnistuse ja kingikoti koos pudrukausi ja kruusiga said kätte ligi kolmkümmend väikest tallinlast, kes sündinud vahemikus oktoobrist detsembrini. Nende laste jaoks oli vastuvõtt Raekojas esimene avalik üritus ning peab ütlema, et vähemalt tseremoonia ajal olid lapsed tublid ja pidasid reipalt vastu.  

Vaata galeriid (60)

Väike Ulla sai täna just kahe kuu vanuseks. “Väga rahulik laps on, täna teeb kõige rohkem häält üldse,” kirjeldas last ema Ellen. “Meil on peres kasvamas ka kaheaastane tütar, tema sai ka kausi ja sai endale pilte seina peale, ei saanud kindlasti teist last ilma jätta.”

Ellen lisas, et kõik on läinud hästi ja samas tavapäraselt. „Kogemus on mul ju olemas,” lausus ta. “Ja Ulla laseb öösiti magada. Esimese lapsega poleks ilmselt julgenud siia üksinda tulla aga teisega on kindel tunne.“   

Väike Aleksandra on kahe ja poole kuu vanune, ema Nadja põdes sünnitades koroonat, õnneks on kõik laabunud.
“Kahjuks just täpselt raseduse lõpus sain Covidi ja oli hästi palju hirme, kuidas last mõjutab, kuidas ma ise tunnen ennast, aga läks hästi, ei olnud tüsistusi ega midagi,” rääkis ta. “Haiglas oli nii, et täpselt isolatsiooni lõppedes sünnitasin. Igaks juhuks hoiti mind eraldi ja arstid olid hästi tähelepanelikud. Tänan Sõle sünnitusmaja personali selle eest. Hetkel pole lapsel mingeid komplikatsioone tuvastatud. Ka perearst jälgib meid lisaks – oleme erilise jälgimise all.”

Tallinnas lapse sünni registreerinud vanemad pärinevad erinevatest riikidest. Eelmisel aastal oli lapsevanemaid koguni 70 erinevast riigist. Ka täna oli kohale tulnud Indiast pärit abielupaar, kes juba mitu aastat elab ja töötab Tallinnas. Pealinnas on sündinud ka nende kuuvanune tütar Sharaya.  “Tegelikult on mul kaks last. Ka mu vanem laps, poeg, on samuti Eestis sündinud,” lausus ema Suruchi. 

“Me elame siin 2015. aastast ja meile meeldib see maa nii väga, et meil on lausa kaks last siin sündinud,” naeris isa Aanand. Ema kinnitas, et neile meeldib Eesti tervishoiusüsteem  ja et neil on hea sellega kogemus. Isa sõnul on IT-ala ja haridussüsteem heal tasemel.

„Meie vanem laps käib lasteaias ja me imetleme, mida ta seal kõik õpib. Indias on hoopis teistmoodi.“ Sünnitusmaja ja selle personaliga olid vanemad väga rahul. „Arstid ja õed olid väga toetavad. Covidi tõttu on reisime raskendatud ja meid ei saanud vaatama toetama tulla. Aga haigla personali suhtumine kompenseeris selle. Olime nagu teises kodus.“ 

Küsimusele kas paar plaanib veel Eestis lapsi saada, vastas ema eitavalt: “Kaks on täiesti piisav!” 

Eelmisel aastal registreeriti Tallinna Perekonnaseisuametis kokku 4472 sündi, mis on eelnevast aastast 99 sündi vähem. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.