"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Rotermanni kvartal laieneb US Real Estate rajab Ahtri tänavale Tallinna ühe silmapaistvama büroohoone (0)
19. jaanuar 2022
Ahtri 6 hoone asukoha sketš. Autor: US Real Estate.

„Ahtri 6 kinnistu, mis ajalooliselt oli Rotermanni kaubajaam, on nii-öelda puuduv sild Rotermanni kvartali ja sadama piirkonna vahel,“ ütles US Invest nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. „Rotermanni kvartali laiendamine sadama suunas on meie jaoks järgmine loogiline samm. Mul on hea meel, et Tallinna linn on arendamas trammiteed Ahtri tänavalt sadamasse ja loodan, et ühel päeval on ka autode liiklus viidud Ahtri tänaval osaliselt maa alla, et luua jalakäijate kesksem linnaruum.“

Ahtri tänava kahe liiklussuuna vahele jääv ja Rotermanni Soolalaos asuva Arhitektuurimuuseumi kõrval olev Ahtri 6 kinnistu on unikaalse asukohaga. Hoone kõik küljed on esiküljed ning sellest avanevad erakordsed vaated vanalinnale, Reidi tee suunas Lauluväljakule, sadama piirkonnale ja juba valminud Rotermanni kvartalile. Vaata täpsemalt: https://a6.rotermann.eu.

US Real Estate tegevjuht Aavo Kokk ütleb, et kuna tulevasel 12 000 m2 üüripinnaga hoonel on ehitusluba olemas, siis lähevad tööd käima kohe. Ehitustegevus algab juba selle aasta aprillis. Maja saab valmis 2024. aasta sügisel. „Meie tiimile tuleb huvitav aeg, kuna samal ajal ehitame ka Patarei Merekindlust ja mitmeid hooneid Park Tondi kvartalis Tondi Tennisekeskuse kõrval,“ kommenteeris Kokk. 

Aavo Kokk kirjeldab uut büroohoonet kui head kombinatsiooni väikestest ja suurtest pindadest. „Kesklinnas on vähe uusi hooneid, kus on võimalik üürida mitme tuhande ruutmeetrist ühel korrusel olevat büroopinda. Ahtri 6 hoones on see võimalik. Sellesse piirkonda värskelt kolinud ettevõtted on kiitnud Rotermanni kvartali mitmekesist restoranide ja teenuste keskkonda, kus on hea töötada,“ ütles Aavo Kokk.

Ajalooliselt Ahtri 6 kinnistul olnud Rotermanni tehaste kaubajaama perroonist on osa Rotermanni Soolalao hoone lõunaküljel ka säilinud. Kaubajaam ühendas Rotermanni tehaseid maailmaga. „Praegugi on Ahtri 6 kinnistu võtmetähtsusega, et siduda erakordse arhitektuuriga Rotermanni kvartal ja südalinn sadama piirkonnaga,“ ütles Aavo Kokk.  

Rotermanni kvartal on ainulaadse arhitektuuri ja aktiivse elurütmiga linnaruum, mille südameks on linnaväljak. Endises tööstusrajoonis on oma koha leidnud eksklusiivsed bürood ja korterid, äritänavatele on koondunud poed, väikesed butiigid, kohvikud ja restoranid. Kvartali all asub mugav maa-alune parkla nii kvartali töötajatele, elanikele kui külalistele, mille sissesõit on Ahtri tänava ääres. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.