“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Arkadi Popov ja Evelin Kivimaa esitlesid raamatut "Kriisiaeg vajab kangelasi. Arkadi Popov: "Hei-hei-hei, teeme ära!"" (0)
20. jaanuar 2022

Ilmselt teab iga eestimaalane Arkadi Popovi kui erakordselt võimekat arsti ja kriisijuhti. Aga kes on Arkadi Popovi inimesena? Sellele annab vastuse äsja ilmunud raamat, mis räägib ka Arkadi lapsepõlvest, õpingutest ja varasemast tööelust nii tema enda kui kaasteeliste suu läbi. 

Arkadi Popov võttis enda viimaste aastate tegemised kokku lühidalt. „Eestis juhtus üks kriis,“ lausus ta. „Meid tabas pandeemia. Lahendasime seda.“ 

Raamatu autori Evelin Kivimaa sõnul kulges raamatu tegemine takistusteta. „Ta leidis oma tihedas päevakavas aega ja ei olnud niimoodi, et ma pidin pressima ennast sinna vahele, vaid ta pani kohe arvuti kalendrisse kirja, millal me saame,“ lausus ta. „Teine hea asi oli see, et nii nagu ta räägib, ta tulistas seda põnevat infot. Lõpptulemusena kogunes materjali nii palju, et raamat tuli kolmandiku võrra pikem, kui ma alguses mõtlesin kirjutada.“ 

Kivimaa sõnul saab raamatust tõeliselt elulises ja inimlikus kastmes aru, mida me kõike oleme läbi elanud. „Arkadi oskas selle kõik nii lihtsalt ja selgelt ära seletada,“ lausus ta. „Lisaks on see nagu seiklusjutus, sest tema päevad hädaolukorra meditsiinijuhina oli seiklusjutt. See, kuidas ta sõitis autoga, mis läks tee peal kogu aeg katki. See, kuidas talt taheti auto eest raha välja pressida. Seal on asjalikku infot ja seal on seiklusjutte – kõik ühtede kaante vahel.“ 

Kuigi ennustamine on tänamatu töö, kardab Popov, et koroonale peame otsa vaatama veel tükk aega. „Ma kahjuks pigem arvan, et omikron ei ole viimane tüvi, mida me kogeme seoses selle pandeemiaga. Olgem psühholoogiliselt ja praktiliselt selleks valmis,“ rääkis ta.

Raamatuhuviliste Sirje ja Väino Puura arvates oleme kaotanud suure talendi teatrimaastikul. „Ega ma nüüd ei ole ka väga tihti esitlustel käinud aga seekord oli eriliselt kunstiline ja romantiline ja artistlik raamatuesitlus – nii et väga põnev oli. Temas on mingit erilist sära, see on looduse and. Raudselt oleks temast võinud saada näitleja. Aga tal pole veel hilja – võib-olla elunäitleja.“

Väino Puura lubas autogrammi võttes küsida Popovi käest, et kas ei ole olnud mõtet teatrisse tulla, ta on hästi artistlik. 

Arkadi Popovi arvates võiks raamatu huvi pärast vene keelde tõlkida. „Ja mis on huvitav – ma saan seda ise teha,“ lausus ta.

Raamatu toimetas Katrin Streimann, korrektuuri luges Helve Hennoste ja kujundas Einike Soosaar.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.