“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Tallinnas abiellub aina enam välismaalasi Hispaaniast pärit peigmees: plaan on end Eestis sisse seada, pere luua ja siin vanaks saada (0)
20. jaanuar 2022

“Kõik juhtus siis, kui ma tulin Eestisse tööle. Pärast pikaajalist ja nüüd ka kaugsuhet otsustasime abielluda ja miks mitte teha seda siin Eestis,” lausus peigmees José Antonio Amador Regalado.

Hispaanlasest peigmees José Antonio ja Hondurasest pärit pruut Dayann Afdaed sõudsid kolmapäeval Tallinna Perekonnaseisuametis õnnelikult abieluranda. Nemad on ühed paljudest välisriigi kodanikest, kes oma abielu just Tallinnas sõlmivad.

Ka Tallinna Perekonnaseisuametist öeldakse, et tänapäevases avatud ühiskonnas on abielud välismaalaste vahel üha sagedasem nähtus. Eelmisel aastal sõlmis Õnnepalees oma abielu tervelt 81 välismaalast.

“Võin öelda, kui 2017. aastal moodustasid välismaalastest abiellujad 12 protsenti, siis eelmisel aastal juba 17 protsenti. Abiellujad tulevad väga erinevatest riikidest, eelmisel aastal koguni 59 erinevast riigist. Populaarsemad riigid on Venemaa, Ukraina, Valgevene ja eksootilisematest riikidest on Alžeeria, Bangladesh, Costa Rica,” rääkis Tallinna Perekonnaseisuameti juhataja asetäitja Kristi Kail.

Perekonnaseisuameti jaoks tähendab välismaalaste abiellumine üksjagu lisatööd, sest tegemist on mitme erineva õigusruumiga. “Kui välismaalased soovivad tulla meile abielluma, siis dokumentide hulk, mida peame hindama, on väga suur ja sageli väga keeruline, mis loomulikult nõuab meie ametnike suurt professionaalsust,” nentis Kristi Kail. 

Olgu aga öeldud, et automaatselt ei kaasne välismaalastel abiellumisega mingeid hüvesid. Siin abielu registreerimine võib anda vaid aluse elamisloa või viisa taotlemiseks, kuid ei kindlusta selle saamist. Jääb üle vaid tõdeda, et tegu on armastusest sündinud liiduga.

“Jaa, loomulikult on meil armastus,” kinnitas ka José Antonio. “Me oleme väga õnnelikud, et koos oleme, nii et jah, meil on armastus! Plaan on end Eestis sisse seada, pere luua ja siin vanaks saada,” lubas José Antonio.

Kokku sõlmiti eelmisel aastal Tallinna Perekonnaseisuametis üle 2305 abielu, mida oli 71 võrra enam kui aasta varem. Umbes kolmandik nendest on abiellumised ka eestlaste vahel. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.