“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
fotod ja video Keldrimäe uus mänguväljak ja puhkeala rõõmustab igas vanuses inimesi (0)
20. jaanuar 2022
Foto: Albert Truuväärt

„Uus mängu- ja puhkeala tagab kõigile lähipiirkonna elanikele – erinevas vanustes lastele, sh erivajadustega lastele, aga ka seenioridele – meeldiva vaba aja veetmise koha. Loodan, et uus puhkeala oma sportlike ajaveetmisvõimalustega tasus ootamist, sest pimedast, amortiseerunud ja alakasutatud paigast sai kaasaegne elukeskkond, mis loob piirkonda palju lisaväärtust,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Vaata galeriid (26)

Tallinna Kesklinnas Lastekodu tn 32 kinnistul asuval uuel mängu- ja puhkealal toimus eile meeleolukas kogupereüritus.  

Kaasahaaravat elamust pakkus maagiline valgusshow ning lapsi ootasid kohapeal erinevad mängud. Kõiki kostitati pisikese magusa üllatusega ja sooja joogiga.

Lastekodu 32 mängu- ja puhkeala kujunduskontseptsioon on inspireeritud ümberkaudsest maastikust, piirkonnale ajalooliselt olulisest Härjapea jõest ning jõe ääres asunud veskitest. Tuumaks on hoovi keskel paiknev ringikujuline kummikatendiga mänguala, mida raamib väikelastele mõeldud liiklusrada. Olemasolev kõrghaljastus jäi mängu- ja spordialasid ümbritsema ning lisatud rohelus annab alale koduse ja hubase sisekvartali pargi ilme.

Mänguväljaku enamik elemente on koondatud platsi keskele ja ei asu korterielamute vahetuses läheduses. Lähtuvalt kohalike elanike soovidest on projektis tehtud muudatusi, et viia täiendavalt elemente korterimajadest eemale.

Lastekodu 32 mänguväljaku projekteeris Lootusprojekt OÜ. Ehitustöid teostas Mefab OÜ.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.