"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
kõrge elektrihind sunnib tulesid kustutama Tallinn võtab talvevalguse maha tavalisest varem (0)
20. jaanuar 2022
Foto: Mats Õun

„Linnaruumi on üles seatud üle 300 talvise valguslahenduse ning kui tavapäraselt on need kaunistanud meie linnapilti vähemalt Eesti iseseisvuspäevani ja osaliselt ka kevade alguseni, siis sellel aastal otsustasime need elektrikulude kokkuhoiuks eemaldada juba jaanuaris. Jõuluvalgustust kuu aega varem maha võttes hoiab linn kokku kuni 55 000 eurot,“ selgitas abilinnapea Vladimir Svet.

Hüppeliselt kasvanud elektrihindade taustal tuleb ka linnal leida võimalusi energiasäästuks. Ühe meetmena võetakse talvised valguskaunistused maha plaanitust varem, töödega on juba alustatud.

„Esmalt eemaldatakse temaatilised valguslahendused ja valguspostide kaunistused ning viimasena pargiteid ja haljasalasid valgustavad ketid. Vabaduse väljaku suur installatsioon on praegu eemaldamisel.“

Svet rõhutas, et tänavavalgustuse mahtu Tallinn ei vähenda, kuna see muudaks liiklemise ebaturvalisemaks nii jalakäijate kui ka teiste liiklejate jaoks, samuti vähendaks see avaliku ruumi kättesaadavust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.