"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
konkurss Tallinna Talent 2022 Erik Kiviloo: See on ideaalne koht, kus kohtuda teiste muusikalist kirge jagavate noortega (0)
21. jaanuar 2022

“On äärmiselt põnev ja tänuväärne, kui selliseid suuri talendiotsimise võistlusi korraldatakse,” sõnas Tallinna talent 2022 žürii liige Priit Pajusaar, kelle sõnul on lauljate puhul tähtis lisaks viisi pidamisele ka lavaline aura ning instrumentalistil peaks lisaks nootide mängimisele olema muusikaline sisu.

Juba teist aastat valib Tallinn oma kõige andekamaid muusikuid ja premeerib neid stipendiumiga. Nüüd on konkurss avatud ja osalema oodatakse kõiki andekaid soliste ja ansambleid nii vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika kategoorias.

Taas saavad kõik muusikaliselt võimekad Tallinna noored end proovile panna. 2021 aastal algatatud traditsiooniline Tallinna Talent on taas algamas ning registreerima oodatakse Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilasi, kelle vanus jääb vahemikku 7-19 aastat.

Konkursil osalemine annab noortele võimaluse saada esinemiskogemust ning ka hinnalist tagasisidet žüriilt. Pääsemine finaali on aga tunnustus mis võib alguse panna noorte talentide tähelennule.

“Ma sain konkursilt päris palju julgust teha veel sarnast muusikat nagu ma konkursil tegin,” ütles Tallinna talent 2021 finalist Annabel Soode. “Õppisin seda veel ja sain välja tulla tervikliku kammermuusika vokaalkavaga.”

Konkursil saab osaleda nii vokaalmuusika kui instrumentaalmuusika kategoorias ning mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel.

“Sellel võistlusel on nii palju erinevaid võimalusi, mida saab proovida. Võid ükskõik mis pilli mängida või kasvõi laulda,” kiitis Tallinna talent 2021 finalist Ingmar Erik Kiviloo. “Ma tõesti julgustan kõiki sel aastal osa võtma. Ma sain näiteks seal tuttavaks ühe laheda kitarristiga, kellega oleme koos ka peale seda mitmeid projekte teinud. See on ideaalne koht, kus kohtuda teiste noortega, kes samuti jagavad muusikalist kirge.”

“Tallinna talendi“ konkurss kulmineerub 15. mail piduliku lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis, kus kõik finalistid pälvivad 1000 eurose stipendiumi, toetamaks nende teed muusikamaailma tippu.

Selleaastane konkurss toimub kahes voorus- videovoor ja lavavoor. Registreerimisankeet palutakse täita õpilase juhendajal või haridusasutuse esindajal ning ankeedi esitamise lõpptähtaeg on 21. veebruar 2022. Lisainfot konkursi kohta leiab aadressilt www.tallinn.ee/tallinnatalent.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.