“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
BLRT Grupp ehitab Norrale näituste ujuvkeskuse (0)
24. jaanuar 2022

BLRT Grupi tütarettevõte Marketex Marine ehitab Norra firmale Fluctus näituste ujuvkeskuse. Näituste keskus on 26 meetrit pikk ja lai, 15 meetrit kõrge ning kaalub kokku ligi 1000 tonni, teatas BLRT Grupp.

“Sarnase projekti elluviimine nõuab igalt asjaosaliselt täit pühendumist, sest taolisi komplekse pole me varem ehitanud,” ütles Marketex Marine’i juhatuse esimees Fjodor Kvitš. “Konstruktsioon koosneb pontoonist ja ebatavalisest ellipsikujulisest pealisehitisest, mis meenutab kalasilma. Ehitise välispinnale paigaldatakse 9 500 kvaliteetsest roostevabast terasest “soomust”, mis aimavad oma erilise säraga järgi lõhe soomuste värvi ja tekstuuri. Töö käib plaanipärases rütmis, metallkonstruktsiooni juba värvitakse.”

“Marketex Marine on meie pikaaegne koostööpartner, seetõttu said projekti elluviija valikul määravaks ettevõtte töötajate asjatundlikkus ja kvalifikatsioon ning tööde tähtaegne ja kvaliteetne täitmine,” kommenteeris Fluctuse tootmisdirektor Runar Hatlevik.

Salmon Eye nime kandev keskus paigaldatakse Hardangerfjordi, mida külastavad igal aastal tuhanded turistid. Uut turismimagnetit pääseb vaatama vaid paatidega. Keskuses hakatakse külastajatele tutvustama vesiviljelussektori säästva arengu suundi ja võimalusi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.