“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Uuring Enamus pooldab negatiivse testi tõendi võimaluse taastamist (0)
24. jaanuar 2022
Erakogu

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud küsitlusest selgub, et 71 protsenti vastanutest pooldab võimalust vaktsineerimata inimestel külastada erinevaid asutusi ning üritusi negatiivse koroonaviiruse testi tõendiga.

Koroonapiirangute karmistamist peab praeguses olukorras vajalikuks 20 protsenti küsitlusele vastanutest. 

Seoses kiiresti leviva koroonaviiruse omikron tüvega püstitab viirusesse nakatumine Eestis rekordeid. Kuna haiglaravi vajaduse kasv on olnud eelmiste lainetega võrreldes aeglasem, siis on arutletud võimaluse üle tuua tagasi negatiivse testi tõendi võimalus kontrollitud avalikus ruumis viibimiseks. Sellest tulenevalt küsis Ühiskonnauuringute Instituutr inimestelt, kuidas nad suhtuvad negatiivse testi tõendi võimaluse taastamisse ning koroonapiirangutesse üldiselt. 

Negatiivse testi tõendi kohta küsiti, kas vastaja arvates võiks taastada vaktsineerimata inimestele võimaluse negatiivse koroonaviiruse testi tõendiga külastada erinevaid asutusi ning üritusi? 71 protsenti vastas “jah” või “pigem jah”, 26 protsenti “pigem ei” või “ei” ning kolm protsenti “ei oska öelda”. 

Lisaks küsiti ka praegu kehtivate koroonapiirangute kohta üldiselt, kas neid peaks leevendama või karmistama. 37 protsendi vastanute arvates peaks piiranguid kindlasti või pigem leevendama, 39 protsendi arvates ei peaks leevendama ega karmistama, 20 protsendi arvates pigem või kindlasti karmistama ning viis protsenti vastas “ei oska öelda”. 

Norstati kiirküsitlus viidi läbi 18.-19. jaanuarini 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1000 vastajat. Tegemist oli veebiküsitlusega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.