"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Omikroni peaoht: meedikuid haigestub rohkem kui varem (1)
24. jaanuar 2022
Foto: Scanpix

Omikroni tüvi põhjustab kergemat nakatumist ja haiglaravil on üle 300 patsiendi, mis pole just väga hull arv. Ometi hoiatab teadusnõukoja juht, professor Toivo Maimets, et ei tohi end lõdvaks lasta. Nakatumistase on väga kõrge ja kuna põetakse kergemalt, siis on suure surve all perearstid. Kuna nemad ei jaksa kõigi abivajajatega tegeleda, siis jõuab osa omikroni tüvega patsiente ka EMO-desse.

Kui praegu antakse päevas umbes 4500 positiivset testi, siis ilmselt jõuame peatselt ka 6000-ni ja üle selle. See kõik on pandeemia veepealne osa. Vee alla jäävad peamiselt uudised meedikute endi käekäigust, sest aeg-ajalt tekib mulje, nagu oleks meditsiin mingi masin, mis toimib iseenesest. Omikroni salakavalus seisneb meedikute endi nakatumises. Ajal, mil kolm vaktsiinisüsti saanud inimesi langeb viiruse ohvriks nagu loogu, pole erandiks ka arstid-õed. Rääkimata üldisest väsimusest. Kõiki muresid ei saa lahendada ka kaugvastuvõttudega.

Nii hoiatabki Toivo Maimets, et ühiskonda avama hakata on liiga vara. Kuidas aga leida haigeks jäänud arstide-õdede asendajaid, kujuneb praeguse viiruselaine põhiküsimuseks. Teisisõnu, vaid 300 haiglapatsienti on väga petlik näitaja.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

staararst
24. jaan. 2022 20:37
https://naine.postimees.ee/7437367/suure-tagumikuga-naised-on-targemad-ja-tervemad-sest Oxfordi ülikooli korraldatud uuringus, kus osales üle 16 000 naise, selgus, et keskmisest suurema tagumikega naised on intelligentsemad ja neil ei ole kalduvust kroonilistele haigustele. Naised eksponeerivad uhkusega oma tagumikke ja nii mõnedki lasevad endale suisa implantaate paigaldada.