"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
TIIU KUURME: Inimeste empaatia on selgelt vähenenud (2)
24. jaanuar 2022
Tiiu Kuurme. Foto: Scanpix

“Olen tõesti nurinat kuulnud, et ühissõidukeis istet eriti ei pakuta. Meie ühiskond on üsna individualistlik, igaüks tegutseb ja toimetab iseenda nimel, ütles kasvatusteadlane Tiiu Kuurme. Kas bussisõitjad ikka pakuvad endast vanematele ja nõrgematele istet ja autojuhid annavad jalakäjatele teed? Pealinn uuris milline on meie praegune liiklus- ja liiklemiskultuur.

“Empaatiatunne on selgelt vähenenud. Siiski ei saa ma väita, et teise inimese märkamine sootuks kadunud oleks. Nii harva, kui mina ühistranspordiga sõidan, on mulle näiteks siis, kui liigun raske kandamiga, küll istet pakutud,” märkis Kuurme.

“Lastele ja noortele peaks vanemad südamele panema: toimi nii, nagu sa tahaksid, et sinuga toimitaks! Kui noor teise inimese olukorda tajub, areneb ka tema enda kaasaelamise oskus ja empaatiatunne. Nõrgemaid aidata on väärikas.Ühist ruumi jagades olgem inimestena solidaarsed! Mulle meeldib dalai-laama lähenemine – kõik, mida me tarbime, on kellegi loodud. Meie kasutatud hüvede nimel on töötanud paljud. Et rahu kestaks maa peal, see on tänase päeva sõnum!”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vot tak
27. jaan. 2022 13:30
Empaatiast Nõukogude Liidu algaastatel. https://www.youtube.com/watch?v=LB2iy9tltuY
soovitaja
24. jaan. 2022 20:35
https://raamatud.postimees.ee/7437508/ilmus-vahva-psuhholoogiateadmiste-kogu-kempsus-lugemiseks