“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
naised soovivad elu nautida Värske uuring: milliseid uusaastalubadusi Eesti inimesed sel aastal endale andsid? (0)
24. jaanuar 2022
Foto Pixabay

Uusaastalubadusena trendivad elu nautimine ja reisimine, samas kui treenimine ja kaalulangetamine kaotasid aastaga populaarsust. Uusaastalubaduste andmine on samuti languses – kui 2021. aasta alguses uuringufirma Norstat poolt läbi viidud küsitluse järgi andis endale mõne uusaastalubaduse täpselt 50% inimestest, siis sel aastal langes see 43% peale.

Kõige populaarsem oli “rohkem elu nautida”, mida küsitlustulemuste järgi lubas endale 17% vastanuist. Elu nautimise soov on selgelt populaarsem naiste seas (22%), samas andis taolise lubaduse vaid 12% meestest.

Suurima kasvu tegi lubadus rohkem reisida, mille eelmisel aastal andis 8% ja sel aastal juba 12% kõigist vastanutest. Mõlemal aastal on reisimist enim igatsenud just 18-29-aastased noored. Hüppeline kasv tuli sel aastal ennekõike just naiste arvelt, kelle seas oli reisilubaduse andjaid 15% (aasta varem 9%).

Suurimad kaotajad olid kaks tavapäraselt populaarset lubadust: rohkem trenni teha plaanib sel aastal 10% (aasta tagasi 14%) ja kehakaalu langetada 15% (aasta tagasi 20%) inimestest.  

“Tulemused on huvitavad ja vajaksid kindlasti põhjalikumat uurimist. Esmapilgul tundub, et Eesti inimesed, eriti just Eesti naised on väsinud pandeemiaga seotud piirangutest ning soovivad alanud aastal rohkem elu nautida ja maailma näha,” kommenteeris äsja lõppenud küsitluse tulemusi Norstati juht Evelin Pae.

Noored on esirinnas ka säästmisega seotud lubaduste andmisel. Kokku lubas sel aastal rohkem säästa ning vähem raha kulutada 13% inimestest, kellest enam kui viiendik kuuluvad 18-29 vanusegruppi.

Uuringufirma Norstat poolt jaanuaris läbi viidud omnibuss-uuringus küsiti 1000 inimeselt: “Milliseid uusaastalubadusi Te tegite?” Uuringu valim on esinduslik vanuse, soo, rahvuse ja regiooni lõikes. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.