“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
video Koroona levib jõudsalt Tallinna lasteaedades (0)
26. jaanuar 2022

Kahe viimase päevaga on nakatunuid lapsi ja õpetajaid pea sama palju kui eelmise nädalaga kokku. Paljud rühmad on lihtsustatud karantiinis ja mõni rühm on tulnud ka sulgeda. Kõige suurem mure on just lasteaia õpetajatega ja õpetajaabidega, keda on haigestumisel keeruline asendada.

Kui terve eelmise nädala jooksul jäi koroonaga koju 204 lasteaia töötajat, siis eilse ja tänasega on haigestunuid juba 162. Pelguranna Lasteaias on kinni terve rühm, sest koroonasse on haigestunud kaks last ja rühma mõlemad õpetajad.

“Lasteaiarühmas haigestumist ei ole meil ikka väga pikalt olnud,” rääkis Pelguranna Lasteaia direktor Reelika Täht.

Samamoodi on plahvatuslikult ja kiirelt kasvanud laste haigestumine. Kui eelmise nädala lõpus oli haigestunuid 281, siis kõigest kaks viimast päeva on haigestumisi lasteaialaste seas kokku toonud juba 240. Selle tõttu on ka karantiinis olevate rühmade arv tõusnud märgatavalt.

Tallinna Tuule Lasteaias on viimastel päevadel haigestunud seitse last ja kaks rühma on lihtsustatud karantiinis. “Haigus on nüüd selle uue lainega või tüvega edasi kandunud,” kirjeldas olukorda Tallinna Tuule Lasteaia direktor Marian Vares.

Murelikuks teeb just nakatumise kiirus, nendib Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Siinkohal võib öelda, et praegu saame hakkama,“ lausus ta. „Samas peab tõdema, et kui selline nakatumislaine jätkub ja numbrid kasvavadki nii kiiresti nagu nad praegu teevad, siis loomulikult ühel hetkel tekib küsimus, kes lastega tegelema hakkab,” ütles abilinnapea.

Komeedi Lasteaiast on aga hetkel ainult positiivseid uudiseid, sest praegu on koroonaga nullseis. Ilmselt tänu rangele joonele, mida terve koroonaaeg hoitud. “Me oleme küllaltki ranged oma neljarühmalises väikeses majas,“  lausus Tallinna Komeedi Lasteaia direktor Helin Värtina.  

Lastevanematel palutakse siiski võimalusel koju jätta igasuguste haigustunnustega lapsed ja anda nakatumisest kindlasti teada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.