"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel mälestati holokausti ohvreid (4)
27. jaanuar 2022
Foto: Lasnamäe LOV

„Holokaust on õppetund, mida ei tohi kunagi unustada. On oluline seda meeles pidada ja sellest rääkida, et see kohutav tragöödia enam kunagi ei juhtuks,“ ütles Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobson.

Täna, rahvusvahelisel holokausti ohvrite mälestuspäeval Lasnamäel mälestati 1944. aastal Tallinnasse deporteeritud Prantsuse juutide mälestuskivi juures holokausti ohvreid. 

1944. aastal küüditati Tallinna umbes 300 Prantsuse juuti, keda toodi Prantsusmaalt Drancy linnast Konvoi nr 73 rongiga. Paarkümmend inimest saadeti Lasnamäe sõjaväelennuväljale tööle, kuid enamus saabunuid tapeti vangis. Mälestuskivi Tallinna deporteeritud Prantsuse juutidele avati Lasnamäel, Narva maantee ja Lavamaa tänava nurgal 2014. aastal. Mälestuskivi püstitati vana lennuvälja põhjaossa.

„Lasnamäele Narva maantee äärde paigaldatud mälestuskivi tuletab inimestele meelde selle kohutava tragöödia ulatust. Täna mälestame kõiki holokausti ohvreid ja peame meeles pidama, mida viha ja sallimatus võivad kaasa tuua,” ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus.  

Holokausti ohvrite rahvusvahelise mälestuspäeva tseremoonial osalesid Prantsuse Suursaatkonna Eestis suursaadik Éric Lamouroux, Tallinna abilinnapea Vladimir Svet, Eesti Juudi Kogukonna esimees Alla Jakobson, Eesti pearabi Efraim Shmuel Kot, Eesti Juudi Kogukonna nõukogu liige Aavi Dobrõš, Tallinna volikogu liige Aleksandr Zdankevitš ja Lasnamäe valitsuse esindajad. 

Kohalolijad asetasid pärja mälestuskivi juurde ja austasid vaikuseminutiga traagiliselt hukkunute mälestust.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

valloon
6. veebr. 2022 11:57
Juutide olukord tänu multikultile tänapäeva Prantsusmaal. Vaenulikud on just sinna saabunud ühe teise semiidi rahvuse esindajad. http://www.stoletie.ru/obschestvo/antisemitizm_po-jevropejski_349.htm
meenutaja
5. veebr. 2022 17:15
htt ps://www.eesti.ca/tana-holokausti-ohvrite-malestuspaeval-fb/article55303   htt p://axisoflogic.com/artman/publish/Article_72034.shtml
tänapäev
1. veebr. 2022 22:10
https://www.err.ee/1608485648/amnesty-nimetas-iisraeli-poliitikat-palestiinlaste-vastu-apartheidiks
temaatik
29. jaan. 2022 12:22
http://via-midgard.info/news/zhertv-xolokosta-stalo-bolshe-v-nyu-jorke-k.htm   New Yorgis  USA komparteile kuuluvas pargis läks löömaks, keda tohib II maailmasõja ohvritena mälestada. h ttp://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sotsiaalia/holokausti-oppetunnid-eestile-ja-maailmale/ Sõjaajal tapeti peaaegu kõik Eestisse jäänud juudid, samal ajal kui Taani kodanikest juudid jäid peaaegu kõik ellu. Siinne juudi kogukond oli väike, elas valdavalt linnades ja Eesti ühiskonnas ei olnud märkimisväärseid antisemiitlikke pingeid. Saksa julgeolekupolitsei loobus Eestis algusest peale taotlusest anda juudivastastele kuritegudele stiihiliste pogrommide iseloom (erinevalt näiteks Leedust), sest puudusid eeldused eestlaste kaasaminekuks. h ttps://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sotsiaalia/eestlaste-holokaustikuritegude-taga-polnud-antisemitism/