“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Pirita otsib riigihankega kolmeks aastaks ranna hooldajat (0)
27. jaanuar 2022
Pirita rand Fotod Pirita LOV

Pirita linnaosa valitsus kuulutas välja riigihanke ettevõtja leidmiseks, kes hooldaks Pirita puhkeranda aasta ringi alates selle aasta 1. maist kuni 30. aprillini 2025.

„Tulevane leping kohustab hooldama Pirita puhkeranda (Supluse pst 1c) ja tribüünide territooriumi (Jõesuu tee 5). Ranna hooldustööde hulka kuuluvad adru koristus, liiva sõelumine, olmejäätmete ja tuulemurru koristamine, prügikastide tühjendamine ja muru niitmine. Uuel tegijal tuleb Pirita rannaala ja rannametsa hooldada lisaks suvele ka sügisest kevadeni ehk teha hooldustöid aasta ringi,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Rannahooaja ettevalmistusperioodil 1.–15. maini peab hanke võitja kogu ranna ulatuses sõeluma kaks korda läbi liiva, koristama tribüünid, haljasala, rannametsa, rannapromenaadi ning sellega ristuvad teed ja ojad. Liivaalale on vaja laiali vedada pingid ja tühjendada prügikastid.

„Kõige pingelisem on rannahooaeg, mis kestab 16. maist 15. septembrini. Rand peab olema korras igal hommikul kella kaheksaks. Peale muude koristustööde tuleb veejoonelt koristada adru ja kõrkjapraht ning liiva rannahooajal sõeluda seitse korda. Juunis, juulis ja augustis lisandub hekkide pügamine ning kui rannapromenaadi ja rannametsa teede ääres segavad jalakäijaid ja rattureid puuoksad, lõigata ka neid,” kirjeldas Liinat.

Sügis- ja talveperiood algab 16. septembril ja kestab 30. aprillini. Oktoobri keskpaigaks peab rannahooldaja kokku koguma liivaalal oleva inventari. „Kui varem koguti kokku kõik pingid ja prügikastid, siis nüüd hajutatakse 10 rannapinki liivaalale ka talveks, sest inimesed käivad Pirita rannas üha sagedamini talvelgi ja soovivad seal istuda,” selgitas Liinat. Koristustöid on tarvis teha kolm korda nädalas. Hanke võitja peab treppidelt eemaldama lume ja tegema libedustõrjet.

Pakkumusi ootab Pirita linnaosa valitsus elektroonilises riigihangete keskkonnas kuni 14. veebruaril kella 9-ni. Pakkumused avatakse kell 10.

Pirita rand on 2,4 kilomeetrit pikk ja hooldatavat liivaala 77 500 ruutmeetrit. Pinke on 73 ja prügikaste 89.

Praegu hooldab Pirita randa GT4U Eesti OÜ, kelle leping kestab aprilli lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.