"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas nägi mullu ilmavalgust 94 paari kaksikuid (0)
28. jaanuar 2022
Foto: ITK

Eesti vanima sünnitusmaja ämmaemandatele oli möödunud aasta töine. 2021. aastal oli sünnitusmajas 3836 sünnitust ja sündis 3932 last – 2009 poissi ja 1923 tüdrukut. Kaksikuid tuli ilmale 94 paari ja sündisid ühed kolmikud.

Kõige rohkem kaksikuid sündis mais – 12 paari. Ühe kaksikutepaari beebid said eelmisel aastal sünnitunnistusele ka erinevad kuupäevad (28. ja 29. juuni).

Septembris sündisid aga ITK sünnitusmajas kolmikud – kolm tüdrukut. Kolmikute sünd on tavalisest erilisem ja vajab ka tavapärasemast paremat meditsiinilist valmisolekut. Eestis sünnivad aastas tavaliselt 1–3 kolmikud.

Mullu oli kõige lasterikkam kuu märts, mil sündis 379 last, 185 tüdrukut ja 194 poissi.

2021. aastal uuringufirma Saar Poll läbi viidud naistekliinikute ja sünnitushaiglate küsitluse järgi on Ida-Tallinna Keskhaigla Tallinna ja Harjumaa naiste esimene valik. Naistekliinikut hinnati vastanute seas kõrgelt ning enim tunnustati just sõbralikku ja hoolivat teenindust, seda, et saadi piisavalt aega ja tähelepanu ning professionaalset arstiabi koos probleemi lahendusega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.