"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jüri Reinvere saab laupäevasel stuudiokontserdil aasta muusiku tiitli (0)
29. jaanuar 2022
Muusikaelu

Jüri Reinverele antakse laupäeval kell 16 algaval pidulikul stuudiokontserdil aasta muusiku tiitel – otseülekannet vahendavad Klassikaraadio ja ERR-i kultuuriportaal.

Aasta muusiku kontserdil tuleb ettekandele Jüri Reinvere klaverikvartett ning flöödile ja elektroonikale kirjutatud teos “A.E.G”. Esitamisele tulevad ka Robert Schumanni “Fantaasiapalad”, mis on Reinveret inspireerinud mitme teose loomisel. Stuudiokontserdil esinevad flötist Maria Luisk, tšellist Marcel Johannes Kits, pianist Rasmus Andreas Raide, viiuldaja Robert Traksmann ja vioolamängija Mart Kuusma. Luulet esitab Kersti Kreismann.

Saksamaal elav ja lühiajaliselt Eestis viibiv Reinvere räägib aasta muusiku kontserdi eel algusega kell 12.05 külas Vikerraadio saates “Kajalood”, samuti saab tema mõtteid kuulda pühapäeva hommikul kell 9.05 Klassikaraadio saates “Eesti heliloojad” ning esmaspäeval kell 21.30 ETV2 saates “Plekktrumm”.

Aasta muusiku tiitlit antakse välja juba aastast 1982. Tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud sealjuures tihedat koostööd rahvusringhäälinguga.

Tänavuse laureaadi Jüri Reinvere jaoks oli lõppenud aasta erakordselt viljakas loominguaasta, mille jooksul jõudsid nimekate Saksa orkestrite esituses esiettekandeni mitu ulatuslikku sümfoonilist teost ja Tallinna Kammerorkestri esituses toimus uudisteose “Kaks Klara käevõru” esmaesitlus.

Rahvusringhäälinguga seob Reinveret aastatepikkune koostöö, esimesed raadiosaated tegi ta Klassikaraadios juba 1990-ndatel aastatel tudengina.

Aasta muusiku kontserti vahendavad kell 16 Klassikaraadio ja ERR-i kultuuriportaal, kontsert jõuab ka Raadio 4 kuulajateni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.