"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lääne-Tallinna Keskhaigla tunnustas möödunud aasta parimaid töötajaid (0)
31. jaanuar 2022
Foto: Ilja Matusihis

Lääne-Tallinna Keskhaiglas tunnustati möödunud aasta parimaid töötajaid, aasta arsti tiitli pälvis seekord kaks tohtrit.Erinevalt varasematest kordadest pälvisid aasta arsti tiitli seekord lausa kaks arsti, lisaks kuulutati välja elutöö preemia laureaat, tubli õde, parim hooldaja, parim klienditeenindaja ja aasta tegu.

Kuna 2021. aasta läbivaks märksõnaks oli COVID-19, said kõrge tunnustuse tohtrid, kelle panus koroonakriisi lahendamisse oli erakordselt suur. Lääne-Tallinna Keskhaigla aasta arstideks valiti I nakkusosakonna juhataja Nele Rasmann ja infektsioonikontrolli osakonna juhataja Pille Märtin, vahendab BNS.

Nele Rasmanni puhul tunnustati seda, et tema eestvedamisel on nakkuskliinikus arendatud intensiivravivõimekust COVID-19 patsientide paremaks ravimiseks. II astme intensiivravi vajavate patsientide ravi nakkuskliinikus on oluline uuendus, mille on kaasa toonud just koroonapandeemiast tingitud vajadus. Rasmann on kogenud ja heade teadmistega arst, äärmiselt nõudlik nii enda kui teiste suhtes, oma otsustes on ta kindlameelne, oma sõnades otsekohene ja vajadusel karm. Kolleegide sõnul on tal suurepärane oskus langetada kiiresti julgeid otsuseid ja temas on kindlameelsust võtta nende eest vastutus.

Pille Märtini puhul tõsteti esile tema tööd kogu haigla hüvanguks COVID-19 kriisis. Tema käe all valmivad kogu haiglat puudutavad infektsioonikontrollijuhendid, tema kaudu käib pidev suhtlus terviseametiga, ta aitab lahendada haiglas tekkivaid haiguspuhanguid, nõustab kolleege antibiootikumide kasutamise osas ning haiglasisestel briifingutel hoiab ta kolleege kursis haiglas COVID-19 rindel toimuvaga. Kolleegide sõnul on ta armastatud ja laialdaste teadmistega arst, kes on alati olemas, et aidata ja nõu anda.

Elutöö preemia pälvis staažikas kirurg ja alates 2006. aastast LTKH kirurgiakliinikut juhtiv Andres Kork. Kork on lisaks kirurgiakliiniku juhtimisele viimaste aastate jooksul olnud COVID-vastase võitluse eesliinil, organiseerides kirurgiakliiniku aktiivravi osakondadesse epideemia kõrghetkedel korduvalt isolatsioonivõimekusega ja II astme intensiivravi kohtadega nakkusosakondi COVID-diagnoosiga haigete raviks. Oskusliku juhina suutis ta piirata plaanilist ravitööd kirurgiakliinikus nii, et kirurgiline ravi ei katkenud ka kõige kriitilisematel hetkedel. Ta on oskuslikult motiveerinud oma kliiniku töötajaid tegema mitte-erialast tööd nakkusosakondades, kus patsientide profiil on enam siseerialadele kuuluv.

Kolleegide sõnul on Kork oma iseloomult otsekohene ja nõudlik. Ta tunneb põhjalikult Eesti meditsiinisüsteemi. Vaatamata veidi teravatena tunduvatele väljaütlemistele, jääb ta siiski alati “näoga patsiendi poole”.

Tubli õe tiitli pälvis anestesioloogiaosakonnas töötav anesteesiaõde Zoja Petermann. COVID-19 pandeemia esimese laine ajal töötas ta nakkuskliinikus II astme intensiivravis õena, jagades oma oskusi ja teadmisi sealsete kolleegidega. Sügisel, kui avati ortopeediaosakonna pinnal täiendav COVID-osakond, läks Zoja appi sealsetele õdedele. Tema panus patsientide ravimisel II astme intensiivravis oli tänu tema teadmistele ja oskustele erakordselt professionaalne.

Parimaks hooldajaks valiti ortopeediakeskuses töötav Elerin Klee. Ta on hea suhtleja, abivalmis ning kohusetundlik. Praktikantide juhendamisel on temast väga palju abi. Ortopeediaosakonna pinnale loodud COVID-osakonna avamisel oli ta koheselt ja vabatahtlikult nõus kaasa lööma. COVID-osakonnas osales ta aktiivselt uue personali väljakoolitamisel ning andis panuse osakonna toimimisse. Ta ei kohkunud ära ühegi uue situatsiooni ees ning oli alati valmis koostööks ka kõige keerulisematel aegadel.

Parima klienditeenindaja tiitli pälvis haigla kõnekeskuses töötav Niina Medvedeva. Kolleegide sõnul on ta suurte teadmistega, täpne, rahulik ja alati abivalmis. Ta on õpetanud välja enamik uusi klienditeenindajaid. Niina loob oma käitumise ja hoiakuga positiivse õhkkonna. Oskab kuulata ja mõelda kaasa nii koos kolleegide kui ka klientidega.

Viimase kategooriana kuulutati välja aasta tegu, millega tunnustati haigla tugiüksuste tööd. Aasta teo tiitli pälvis Kaja vaktsineerimiskeskuse käivitamine ja keskuse töö korraldamine. 17. maist kuni 26. septembrini toimus Kaja vaktsineerimiskeskuses aktiivne töö peaaegu igal nädalapäeval. Sel perioodil tehti seal kokku 81 123 vaktsiinisüsti. Keskuse töö korraldamisega olid seotud mitmed tugiüksused, nagu klienditeenindus, personaliosakond, transpordiosakond, ladu, kommunikatsiooniosakond.

Eraldi tõsteti esile turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Oksana Boiko ning klienditeeninduse vahetuse vanemate olulist panust vaktsineerimiskeskuse ladusasse toimimisse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.