"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LEONHARD LAPIN: Pikka teed üksinda sõita on igav (1)
31. jaanuar 2022
Leonhard Lapin. Foto: Scanpix

“Oma iva on sõidu jagamisel täiesti olemas ja Lääne-Euroopas on see praegu üsnagi levinud. Eriti kui on pikad distantsid, võetakse ikka keegi kaasa. Vähendab see ju autojuhi jaoks kõrgustesse kerkinud bensiinikulu, mida saab kaasa sõitjate vahel ära jagada,” sõnas arhitekt ja kunstnik Leonhard Lapin. Pealinn küsis tuntud linlastelt, kas autos peaks ikka üksi sõitma või saaks näiteks tööle minnes naabridki peale võtta.

“Samas peaks selline sõiduki jagamine olema ka turvaline, sõidukaaslasi tuleks ju ikka tunda. Ennekõike aga on sõidujagamise iva selles, et üks inimene tahab teist inimest aidata. Autodele hääletamine oli juba hipiajastul kombeks. Ja pikka teed üksinda sõita on igav ka!” nentis Lapin.

“Bussi- või raudteejaama juures olen näiteks kohanud autojuhte, kes pakuvad reisijaile võimalust neid kohale sõidutada. Mina olen niiviisi reisinud Tallinna ja Tartu vahet.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Oda
2. veebr. 2022 20:42
Suurema ohu allika valdaja/juhi tsiviilvastutus sõidukis reisijale kahju tekkimise korral võib tuua hüvitise maksmise nõude ja kohustuse. Aastateks. Nagu elatisraha (alimendid), kuid suuremas summas. Üksi autos ei ole üldsegi halb. Saad mõelda omi mõtteid. Pikk tee linnast liivi rannakülla Kuramaal. Tüünidesse puhkama. Korda kolmkümmend aastas edasi-tagasi. Iseenda seltskonnas. Kaif! Ei mingit võõrast lehka, hingeõhku, higi-rasu eritisi ega sobimatuid nakkusi. Turvaline.