"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohus mõistis suuri narkokoguseid liigutanud mehele pika vangistuse (1)
01. veebruar 2022
Foto: Pixabay

Harju maakohus mõistis teisipäeval suurt narkoäri ajanud mehe pikaks ajaks vangi ning konfiskeeris temalt kuritegudega saadud tulu.

Kohus karistas varem kriminaalkorras karistamata 46-aastast Toomas Koppelit 18-aastase vangistusega ning konfiskeeris temalt kriminaaltulu ligi 200 000 eurot. Samuti mõistis kohus 5-aastase vangistuse Nadeždale, keda prokuratuur süüdistab narkootiliste ainete hoiustamises. 

Riigiprokuratuur esitas Koppelile süüdistuse 2019. aasta suvest kuni 2020. aasta septembrini kokku umbes 20 kilo marihuaana ning pea 60 kilo metamfetamiini ebaseaduslikus käitlemises, mille müügist ta tahtis teenida umbes 285 000 eurot kriminaaltulu. 

Koppeli ja tema kaasosalise käideldud narkootikumidest saanuks narkojoobe enam kui miljon inimest. Sellist kogust narkootilist ainet tänaval doosi haaval müües oleks hinnanguliselt võinud teenida enam kui 1,8 miljonit eurot.

Kohtus riiklikku süüdistust esindanud riigiprokuröri Vahur Verte sõnul saatis riik kohtuotsusega ühese signaali, et õiguskorra kaitsmise huvides on vaja otsustavalt reageerida kui keegi on teinud teadliku valiku rikastuda teiste inimeste elude ja tervise ja arvelt.

“Narkokuriteo tagant ei paista üldjuhul konkreetne kannatanu, aga iga müüdud doosiga seatakse ohtu teiste inimeste tervis ning see teeb narkootiliste ainetega seotud kuriteod üheks ohtlikumaks kuriteoliigiks,” märkis ta.

Kriminaalasja uuris riigiprokuratuuri juhtimisel keskkriminaalpolitsei.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vot tak
2. veebr. 2022 18:17
Rohkelt koguneb andmeid kanepi tarvitajatel esinevate psüühikahäirete kohta, sealhulgas ärevushäired, depressioon ja skisofreenia. https://tervis.postimees.ee/7444600/selgus-millise-haiguse-voib-esile-kutsuda-kanep