"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raamatukogude aasta Keskraamatukogu kutsub külla, kui pakub huvi tellimusluule või K-pop (0)
08. veebruar 2022
Foto Mats Õun

10. veebruaril kell 16 selguvad Kirjanike Maja musta laega saalis kaasaegse raamatu kunstilise kujunduse ja trükitehnilise teostuse parimad näidised, sest välja kuulutatakse konkursside „25 kauneimat Eesti raamatut 2021“ ja „5 kauneimat Eesti lasteraamatut 2021“ võitjad.  

Aastal 1958 esmakordselt toimunud konkurss võimaldab tänavu esitleda kauneimaid teoseid 167 kandidaadi seast. Lisaks selguvad kauneimad lasteraamatud, mis võitsid žürii poolehoiu 51 konkursile esitatud teose hulgast.    

Kauneimaid Eesti raamatuid on võimalik näha alates 11. veebruarist Solarise keskuse II korrusel rahvusraamatukogu saatkonna ees ja Tallinna Ülikooli akadeemilise raamatukogu trepigaleriis. Näitused jäävad avatuks 28. veebruarini. 

Neljapäeval, 10. veebruaril kell 17.30 toimub virtuaalkeskkonnas Zoom Tallinna Keskraamatukogu Luuleklubi vestlusring. Üritusel räägime luuleraamatutest ja arutleme tellimusluule üle. Kas olete nõus kirjutama luuletusi sõpradele ja tuttavatele tähtpäevade puhul (nt. pulmad, sünnipäevad)? Tule ja räägi kaasa. Osavõtt on tasuta ja oodatud on kõik, kellele luule huvi pakub. 

11.veebruaril avatakse Solarise keskuses 2021.aasta kauneimate raamatute näitus. Väljapanek jääb avatuks 28. veebruarini. 

Tallinna Keskraamatukogu Korea kultuuri vestlusringi küünlakuu kohtumisel 11. veebruaril kell 18 tuleb jutuks kõige laiemalt maailma vallutanud nähtus – K-pop ehk Lõuna-Korea popmuusika. Kuulame ikoonilisi poplugusid, vaatame näiteid koreograafiast, piilume K-popi minevikku – 1990-2000ndatesse aastatesse. Pikemalt tuleb arutluse alla legendaarne Psy ja tema Gangnam Style, mis saab 2022. aastal juba 10-aastaseks! Lisaks räägime valentinipäeva kommetest Koreas. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.