"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maakohus kinnitas Tallinki ja Tallinna Sadama kompromisslahenduse (0)
14. veebruar 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Harju maakohus kinnitas 14. veebruaril määrusega AS Tallink Grupi ja AS Tallinna Sadama kompromissi ning lõpetas pooltevahelise kohtuvaidluse.

Tallink Grupp ja Tallinna Sadam sõlmisid 11. veebruaril kompromissi, millega lõpetatakse Vanasadamas reisilaevadele pakutavate sadamateenuste tasusid puudutav kohtuvaidlus, vahendab BNS.

Tallink Grupp loobub kõikidest kohtuvaidluses esitatud nõuetest Tallinna Sadama vastu ning Tallinna Sadam muudab tulevikus Vanasadamat külastavatele regulaarliine sõitvatele reisilaevadele kohaldatavaid sadamatasusid, teatasid ettevõtted börsile.

Tallinki nõue puudutas aastatel 2017, 2018 ja 2019 Tallinki makstud sadamatasusid Tallinna Vanasadamas, määrusega laiendati nõuet ka 2016. aastal makstud sadamatasudele. Kohtuvaidluse põhinõuete summa oli kokku 20,9 miljonit eurot, millele oleks lisandunud viivised.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.