"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kunstihoone kolib kaheks aastaks asenduspinnale (0)
21. veebruar 2022

Tallinna kunstihoone läheb kapitaalremonti ning selleks ajaks kolitakse Lasnamäele kerkivasse kirevasse paviljoni. Uus asendushoone saab asuma Lindakivi kultuurikeskuse juures ja pakub linlastele tasuta kunstielamusi.

Tallinna kunstihoonel on hädasti remonti vaja ning juba mõne kuu pärast kolitakse Lasnamäele asendushoonesse, et Vabaduse väljaku maja korda teha.

Kunstihoone päris kodu linna südames on riiklikult tähtis objekt, mis remondi käigus saab kaasaegsed lahendused ja uued võimalused näituste korraldamiseks. Kuni uue maja kättesaamiseni asutakse aga Lasnamäel Koorti tänav 22 aadressil.

“Me avamegi oma paviljoni Lasnamäel Kunstnike Liidu aastanäitusega, praeguse seisuga on kuupäevaks 3. juuni,” sõnas Tallinna Kunstihoone juhataja Paul Aguraiuja. “Paviljon on umbes 600 ruutmeetrine, see on enam-vähem sama suur, kui on meie praegune näitusepind. Ta on väljast ikkagi hoone moodi, maja on joonistanud Salto arhitektid ning ta on väga suures kontrastis Lasnamäe hallusega.”

Juba mai kuus valmiv paviljon on tõesti väljapaistev, olles roosat värvi ja huvitava disainiga. Näitusepind ja kohvik annavad lasnamäelastele võimaluse kultuuri enda kodule lähemal nautimas käia. Asukoht valitigi seetõttu, et seal on kõige suurem puudus tipptasemel kunstist, kuid rohkelt on publikut.

“Väga suur osa kultuurielust kolib Lasnamäele ja kunst on linnaosa elanikele kättesaadavam,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. “Mul on väga hea meel ka selle üle, et me oleme kunstihoone meeskonnaga läbi rääkinud, et Lasnamäel on kunstihoonesse sissepääs tasuta.”

Paviljonis tegutsetakse kuni 2024.aasta märtsi lõpuni. Mis aga korduvkasutatavast hoonest edasi saab pole veel kindel, kuid kunstihoone on valmis selle edasi kinkima tingimusel, et majas jätkub kunsti-ja kultuuritegevus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.