"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viilma Putini režiimi kurjus sarnaneb Hitleri ja Stalini omale (0)
26. veebruar 2022
Albert Truuväärt

Peapiiskop Urmas Viilma ütles laupäeval Kaarli kirikus Ukraina rahu eest peetud palvusel, et aegade vältel pole kurjus muutunud ja nii sarnaneb Venemaa presidendi Vladimir Putini režiimi kurjus Natsi-Saksamaa ning Stalini Venemaa omale.

“Kurjuse loomus ei ole muutunud ja sarnaselt toimib ta läbi ajastute. Nõnda tegutses kurjus Hitleri Saksamaal ja Stalini Venemaal, sünnitades ajaloo suurimaid ja enneolematuid repressioone tervete rahvaste, riikide ja rahvusgruppide jaoks,” rääkis Viilma. “Sarnane käitumismuster on kurjusel ka täna, kui vaatame sõda, mille on Ukrainas korraldanud Putini režiim. Vabadust ja iseseisvust igatsev Ukraina rahvas, süütud inimesed, on sunnitud olema tunnistajaks vägivallale ja ülekohtule ning selle eest võitlema vere hinnaga või siis põgenema, sest kohale jäädes riskitakse enda ja oma lähedaste eluga.”

“Et hoida rahu, peavad seda kõik tahtma. Siis on saavutatud rahukonsensus,” märkis Viilma. “Kui üks ei taha, ei ole ka lõplikku rahu. Saab olla vaid ajutine, piirkondlik või valdkondlik rahu. Kui rahu on kõigi huvides, siis see ka saavutatakse. Praegu meil ei ole rahu, sest kurjus on võtmas võimu.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.