"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
5. märtsil kell 19 tallinnas Legendaarse helilooja ja pedagoogi Heino Elleri 135. sünniaastapäeva tähistatakse kahe kontserdiga (0)
02. märts 2022
Heino Eller. Foto: Elleri arhiiv

Heino Elleri 135. sünniaastapäeva tähistatakse piduliku kammerkontserdiga 5. märtsil Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Suures saalis ning helilooja sünnikuupäeval 7. märtsil ka Tartus Elleri kooli Tubina Saalis.

Eesti rahvusliku klassikalise instrumentaalmuusika rajaja, meisterliku helilooja ning legendaarse pedagoogi Heino Elleri 135. sünniaastapäeva tähistatakse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Heino Elleri Sihtasutuse koostöös piduliku kammerkontserdiga.

Robert Traksmanni esituses kõlab teadaolevalt esmakordselt Elleri Tartu koolkonna esindaja Johannes Bleive fantastiline, kuid seni täiesti tundmatu viiulisonaat aastast 1948, mille noodigraafika on just selleks tarbeks koostanud Taavi Hark. Elleri teoseid tšellole ja klaverile esitavad Valle-Rasmus Roots ja Sten Lassmann ning viiuliteoseid Triin Ruubel-Lilleberg ja Sten Heinoja.

Sten Lassmann esitleb kontserdil 7. ja 8. CD-plaati Heino Elleri kogutud klaveriloomingu sarjast mis ilmub Londonis plaadifirmas Toccata Classics.

Esitletakse ka Heino Elleri Sihtasutuse uut logo ning kõneldakse tehtud töödest. Seejärel on fookuses pikaajalise koostööleppe ettevalmistamine Heino Elleri SA ning Elleri autoriõiguste valdaja SA Eesti Ajaloomuuseum vahel ning uute  Elleri muusika salvestusprojektide tutvustamine.

Tallinnas toimub kontsert Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis 5. märtsil kell 19.00 ja Tartus Elleri kooli Tubina saalis  7. märtsil kell 18.00.

Facebook: fb.com/HeinoElleriSiht/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.