"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video ja fotod Kunstiakadeemia avas huvilistele uksed ja aknad (0)
03. märts 2022

Kunstiakadeemia kõige populaarsemad erialad on juba pikalt graafiline disain, mood ja sisearhitektuur. Rektor Mart Kalm on rõõmus, et huvilisi on väga palju ja kes juba sisse astub, see naljalt minema ei lähe.

Vaata galeriid (46)

Eesti Kunstiakadeemia avatud uste päeval said huvilised said uudistada koolimaja ja kaasa lüüa erinevate erialade infotundides ja töötubades.

“Seda aega, nagu nõukogude ajal, kus kõik vanemad inimesed ohkasid, et “Kes sinna ERKI-sse sisse saab, see on ju täitsa võimatu”, see olukord enam nii hull ei ole,” lausus Kalm. “Kuna meil on kohalikud sisseastumiseksamid, siis on meil väljalangevus väike võrreldes teiste kõrgkoolidega, inimesed tulevad suhteliselt teadlikult ja meie üliõpilaste tase on kõrge.”

EKA lahtiste uste päeval jagati huviliste kunstile ka tagasisidet. Meie reporteri kunstiteose peale ütles vabade kunstide teaduskonna professor Kirke Kangro, et geeniuse tuvastusradar kohe rohelist tund ei anna.

“A4 formaat toob kohe sisse mingi semiootilise elemendi, miks ta selle peal on, mida seal vahendatakse -kommunikeeritakse. Siis on see taskuformaati volditud, kohe jälle küsimus, et miks seda on tehtud, sest iga väike detail kunstiteose juures peab olema läbi mõeldud,” selgitas Kangro, mida kunsti puhul vaadatakse.

Tööstus- ja digitootedisaini töötoas said külalised ülesandeks välja mõelda nutikas äratuskell, mis tõesti sõba silmalt ära ajab.

Töötoa läbiviija Ingrid Tärk rääkis, et aega on antud 10 minutit. “Me oleme andnud neile loa kastist välja ka mõelda, see ei pea olema reaalselt teostatav asi. Varasemalt on meil olnud, et kuidas Alari Kivisaar helistab kellelegi hommikuti ja selliseid totakaid lahendusi ka,” naeris Ingrid.

EKA aatrium on mõeldud puhkehetkedeks ja seal jalga puhkavad uudishimulikud leidsid, et ülikool näib igati tore koht.

Pille-Riini sõnul avaldas talle muljet õhkkond: “Siin on hästi avatud õppejõud ja tudengid, kõik alati toetavad ja kui sul on küsimusi, siis vastatakse.”

Ka Lisettele jäi nähtust väga hea mulje: “Näha on, et kõik inimesed, kes siin õpivad ja töötavad, neile meeldib see, mida nad teevad.”

Huvilistel oli võimalik piiluda ka rahvusvaheliselt tuntud moedisaneri Aki Choklati jalatsitöötuppa.

“Töötoa mõte on leida oma inspiratsioon ja see tooteks teha,” näitas Aki, mida seal tehti. “Lõpptoode on 3D kuju, me kutsume seda mähiseks, see on esimene asi, mis tudengitel silme ees on ja nad saavad seda edasi arendada lõpptooteks, mis on tehtud nahast või tekstiilist.”

Eesti Kunstiakadeemia eestikeelsetele õppekavadele saab kandideerida juunis. Kes soovib rohkem teada, saab infot EKA kodulehelt artun.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.