"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video ja fotod “Estonia” hukku uurinud töö sai Meremuuseumi peapreemia (0)
11. märts 2022

Meremuuseum innustab noori tudengeid uurima Eesti kui mereriigi lugu ja panustama meie mereajaloo uurimisse. Juba teist aastat andis Meremuuseum välja ka parima mereteemalise ülikooli lõputöö preemiad. Sel aastal läks peapreemia “Estonia” huku erinevaid tahke vaadelnud tööle.

Vaata galeriid (29)

Eesti Mereakadeemia vilistlane Tauri Roosipuu pälvis Meremuuseumi uurimustööde peapreemia. Selle sai ta magistritööga „Parvlaeva Estonia huku varasemate uurimistulemuste võrdlus seoses uute asjaoludega“.

“Võrdlesin kokku kümmet uurimislõiku ja kui mu töö allikate mõttes oli väga teadus- ja faktipõhine, siis need uurimislõigud just olid formuleeritud erinevate väidete ja kuulujuttude põhjal ehk siis kontrollida, kas kinnitavad neid või lükkavad ümber,” kõneles Meremuuseumi peapreemia võitja Tauri Roosipuu, “Esimene neist seotud kaasaegsete vahenditega vöörikonstruktsiooni ehk siis visiiri, rambi modelleerimisega ja selle põhjal siis niiöelda animatsiooni loomine, ehk siis selgitada just avalikkusele seda purunemise käiku paremini.”

Eesti Meremuuseum korraldas auhindade jagamist teist korda. Sellega tahetakse luua uus traditsioon.

“Iga muuseum peaks hoolitsema selle eest, et tema eriala piires see ainevaldkond, milles ta tegutseb, oleks järelkasvu, oleks laiemat huvi, oleks niisugust kandvat pinda. Ja seda sai mõeldud, et jah, me ise tegeleme oma teaduritega teadusega, teeme näitusi ja samamoodi me oleme alustanud ka teist aastat juba Tartu Ülikoolis Eesti merendust puudutava erikursuse lugemist meie teadurite poolt, aga võiks tulla midagi juurde ja sealt see siis hakkas nagu arenema. Et võiks tekitada sellise merenduse ajaloo või merendusaineliste tööde konkursi,” kõneles Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Eelmisel aastal olid konkursil bakalaureuse tööd, siis tänavu olid mõlemad auhinnasaajad magistritööd. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.