"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirital koguti sõjapõgenikele mõne tunniga toatäis kaupu (0)
11. märts 2022
Foto: Pirita LOV

“Pirita inimesed on olnud uskumatult lahked. Esimese kogumispäeva õhtuks olid Pirita inimesed Ukraina sõjapõgenike heaks toonud nõnda palju esemeid, et need täidavad terve toa. Toodi rõivaid, jalatseid, voodipesu, rätikuid, hügieenitarbeid, mänguasju, mähkmeid,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Tema sõnul hakkab silma, et eriti mõtlevad annetajad laste peale, sest paljud on toonud just lastekaupu. “Kottides on väikelaste riideid, imetillukesi jalanõusid, lutte, mänguasju, mähkmeid, beebitoitu ja isegi üks beebikaal,” loetles Liinat. 

10. märtsil alustas Pirita linnaosa valitsus oma majas Ukraina sõjapõgenikele mõeldud esemete kogumist. Päeva jooksul astus majast läbi suur hulk annetajaid.

Annetuste hulgas on ka üle 60 paari villaseid sokke. “Üks annetaja tõi koguni terve kotitäie eri suuruses ja eri värvi sokke. Aitäh kõigile kudujatele, kes raskel ajal ukrainlaste peale mõtlevad,” sõnas linnaosavanem.

Annetusi saab tuua Kloostri tee 6 esmaspäeviti 14–18, teisipäeviti 9–12 ning neljapäeviti 9–12 ja 14–16. Oodatud on uued esemed ning vaid puhtad ja terved riided ning jalanõud. Rohkem infot Maarika Lillemäe, tel 645 7620. Esemete nimekirja leiab nii Tallinna kui ka Pirita veebist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.