"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Karis Vene ja Valgevene tudengid Eestis on Putini režiimi vastu (1)
12. märts 2022
Mats Õun

President Alar Karis ütles usutluses Põhjarannikule, et Eestis õppivad Vene ja Valgevene tudengid on vastu nii Putini režiimile kui ka sõjale, mida Venemaa Ukrainas peab.

“Eestis õppivad Venemaa ja Valgevene tudengid on väga selgelt väljendanud, et nemad on nii sõja kui ka Putini režiimi vastu. Võib-olla tasukski mõelda, kuidas viia kokku neid noori nendega, kes on olnud teises infoväljas. Noored ikka suudavad üksteisega ühist keelt leida,” ütles Karis Põhjarannikule.

“Selle sõja on ju algatanud Putin. Ei läinud Vene rahvas tänavatele ega nõudnud, et alustame sõda Ukraina vastu. Veel vähem alustasid seda sõda siin elavad venelased sõltumata sellest, mis värvi pass neil on,” rääkis Karis Põhjarannikule. “See on ikkagi väga kitsa ringkonna otsus. Mida saab teha Vene rahvas, eelkõige Venemaal, on tulla ikkagi tänavale ja suruda Putin ka riigis nurka. Ilmselt tuleb Vene rahval võtta julgus kätte ja öelda oma sõna väga selgelt välja. Paljud sealsed noored juba teevadki seda vapralt.”

Samas juhtis Karis tähelepanu Levada keskuse hiljutisele uuringule, mis näitas paradoksaalselt, et kuigi 70–80 protsenti Vene rahvast sõda ei taha, toetab umbes sama suur protsent elanikkonnast siiski Putinit.

“Eks see infosõda töötab efektiivselt nii sealpool Narva jõge kui mõnes mõttes ka siinpool. Selle mõjudega tuleb ka meil rohkem tegelda, et mitte öelda, et sellega oleks pidanud tegelema juba ammu. Üks asi on need Kremli propagandakanalid kinni panna, aga mis nende asemele tuleb?” küsis Karis retooriliselt. “Lisaks uudistele vajavad inimesed ka meelelahutust. Selle tootmist on tunduvalt kallim püsti panna kui ainult uudiseid edastada.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tõdemus
12. märts 2022 19:21
Ja on neil muud võimalust siin viibides teisiti arvata tagajärgi kartmata? Tark ja alalhoidlik inimene hoiab sellises olukorras parem keele hammaste taga. Alles see oli kui meil kõik tublid kommnoored ja kommunistid olid, usinalt paraadidel marssisid ja punalippudega kaunistatud aukirju jahtisid.