"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loomekonkurss "Mina olen muutus" ootab noori kirjutama (0)
15. märts 2022
Foto: Pixabay

Noorteinfoportaal Teeviit kuulutas välja Euroopa noorteaasta raames loomekonkursi, kuhu oodatakse 7-26 aastaste noorte arvamus- ja kogemuslugusid, proosa- ja luuletekste ning sisuartikleid.

Konkursi eesmärk on pakkuda noortele võimalust kaasa rääkida meid puudutavatel teemadel ja jagada mõtteid teiste noortega nii Eesti kui Euroopas, vahendab BNS.

“Soovime konkursiga esile tõsta noori, kel on soov kutsuda ellu muutusi, osaleda aktiivselt ühiskonnaelus ning panustada tuleviku kujundamisse. Noored kirjutavad enda lugusid sageli sahtlisse või jagavad neid sotsiaalmeedias, sest praeguses meediaruumis ei ole noorte loomingule ja häälele muud platvormi. Konkursiga soovime muuta seda mõtteviisi ja olukorda. Noorte lugusid noortega jagades saame julgustada nende loomingulisust ja suurendada soovi avalikus elus osaleda,” ütles noorteinfoportaali Teeviit noorte sisuloome- ja koostöösuhete tiimi ning vabatahtlike tegevuse juht Maris Praats. 

Konkurss on avatud 31. maini. Töid hinnatakse erinevates kategooriates ja vanuserühmades 7-12, 13-17 ja 18-26 eluaastat. Žürii valib välja parimad tööd, mis avaldatakse nii Teeviida portaalis kui ka Eesti Ekspressi vahel ilmuvas vahelehes Noorte Ekspress. Parimad tööd tõlgitakse ja avaldatakse Euroopa noorteaasta veebis, samuti koostatakse konkursile esitatud töödest kogumik. 

Loomekonkurssi korraldatakse koostöös Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Eesti Noorsooteatri, Eesti Noortekirjanduse Ühingu, Lastekaitse Liidu, Eesti Kirjanike Liidu noorte ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsiga.

Aasta 2022 on Euroopa Noorte aasta, mille eesmärk on kaasata noored inimesed ja nende jaoks olulised teemad poliitika kujundamisse ning organiseerida noortele keskenduvaid tegevusi üle Euroopa Liidu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.