"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnapea Mihhail Kõlvart käis Lvivi linnajuhtidele toetust avaldamas: Kodust lahkumine sõjaolukorras on inimeste jaoks tohutu tragöödia (0)
17. märts 2022
Foto: Lvivi linna pressiteenistus

Linnapea Mihhail Kõlvart viibis 16.-17. märtsini Lvivis sealse linnapea Andrei Sadovõi kutsel, et kohtuda linnajuhtidega ning tutvuda sõjapõgenike olukorraga. Lähipäevadel läheb Lvivi poole teele ka Tallinna humanitaarabi saadetis.

Vaata galeriid (4)

„Praegu vajavad Ukraina linnajuhid humanitaarabi põgeniketulvaga toimetulekuks, kuid lisaks sellele ka Euroopa kolleegide moraalset tuge,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart. „Saadame Lvivi linnale abiks seda, mida linna jäänud elanikel ja 200 000 sõjapõgenikul kõige enam napib: toitu ja hügieenitarbeid. Leppisime Lvivi linnapeaga kokku, et pärast sõda arendame kahe linna vahel juba tavapäraseid kultuuri- ja ärisidemeid.“

“Me jagame ühte hullumeelset naabrit. Keegi ei tea agressori plaane, seega Eesti õpib täna Ukraina sõjalisest ja humanitaarkogemusest,” kirjutas Lvivi linnapea Andri Sadovõi. “Peame ühiselt seisma selle eest, et Putin maailma ei hävitaks.”

Lvivi linnapea kirjutas sotsiaalmeedias, et Eesti on alates sõja algusest andnud kaitset juba üle 22 000 ukrainlasele. “Ja lisaks kogus Ukrainale 700 000 eurot ja seda kõike tavakodanikelt,” kirjutas ta. 

Mihhail Kõlvart külastas täna ka Lvivi Shevchenko rajooni põgenike vastuvõtuvõtukeskust, Lvivi haiglat ja põgenike ajutist majutuskohta Les Kurbase teatris. „Kodust lahkumine sõjaolukorras on inimeste jaoks tohutu tragöödia, aga on näha, et kohalik linnavõim teeb kõik selleks, et inimesi vastu võtta, ajutiselt majutada ja osutada vajalikku esmast abi. Samamoodi on põgenike vastuvõtt korraldatud ka Tallinnas,“ ütles Kõlvart.

Tallinna abisaadetis Lvivile koosneb 33 euroalusest, kus on eelkõige kauasäiliv toit ja hügieenitarbed: kala- ja lihakonservid, küpsised ja maiustused, tee ja kohv, šampoonid, dušigeelid, salvrätid, seebid, hügieenisidemeid, hambapastad ja hambaharjad jms. Lisaks sellele on abisaadetises ka tekid, padjad, voodipesu ja pesupulbrit.

Tallinn saatis Kiievile 15. märtsil järelhaagisega rekka toidu- ja esmatarbekaupadega Kiievi elanikele. Saadetise viib Kiievisse kohale ukraina autojuht, kes lubas pärast saadetise kohaletoimetamist jääda Kiievisse oma riiki kaitsma. Saadetis sisaldas kokku üle 50 000 ühiku toiduaineid ja esmatarbekaupu, nende seas joogivett, kuivaineid, purgisuppe, konserve, maiustusi, piimapulbrit, hügieenitarbeid ja mähkmeid. Tallinna saadetis keskendus eelkõige toidukaupadele ja selle kokkupanekul lähtuti sellest, et kaubad oleksid kauasäilivad ja kiirelt komplekteeritavad. Tallinn ja Kiiev on sõpruslinnad. Tallinn otsustas humanitaarabi saatmise Kiievile ja Odessale 9. märtsil toimunud linnavalitsuse istungil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.