"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Tallinlased nautisid pärast piiranguid öist melu (0)
21. märts 2022

„See valdkond sai kõige enam kannatada ning seda taaskäivitada on kindlasti keeruline,“ ütles Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets, kelle sõnul võtab taastumisprotsess aega, sest teenindav personal on edasi liikunud.

„Inimeste käitumisharjumus on muutunud ja paraku on paljud kohad pidanud ka finantsilistel põhjustel sulgema,“ lisas Mets.

Alates 15. märtsist saavad taas kõik pealinlased ja eestimaalased pingevabalt piiranguteta restorane, baare, teatreid ja pubisid külastada. Linnarahvas võttis selle uudise rahulikult vastu.

Lõppev nädal tõi kaasa koroonapasside nõude kaotamise. Esimene piirangute vaba nädalavahetus näitas, et inimeste huvi meelelahutus asutustes hilisõhtul aega veeta ei ole kuhugile kadunud.

Aigarit passide kaotamine ei heiduta. „Ma ei ole väga pidudel käia, seega ei paku mulle see rõõmu ega midagi,“ ütles ta. Ka Karoli jaoks ei muutu midagi. „Mul olid vaktsiinid tehtud ja elu ei muutu sellest, et piiranguid leevendati,“ lisas ta. Seevastu rõõmustas Eveli, et saab taas elu nautida. „Pigem tahaksin ööklubides uuesti käima hakata, saab taas normaalselt elama hakata,“ lausus ta.

Ööklubi Venus kutsus vanad töötajad tagasi. „Natukene keeruline oli uuesti ettevalmistada,“ lausus klubi Venus administraator Aljona Varik. „Aga meie vanad töötajad tulid rõõmuga tagasi ja oleme valmis kõiki vastu võtma. Seda oli näha, kuidas inimesed ootasid juba peole saamist ning raske oli neid varasemalt kell 11 ära ajada, nüüd saavad nad kõik tagasi tulla.“

Seevastu ütles ööklubi omanik Meelis Vili, et meelelahutusvaldkonnas on keeruline töötajaid leida. „Palju töötajad on vahetanud eriala,“ sõnas ta. „Meil on hea meel, et meil on olemas ka põhitiim. Aga tööd on kindlasti nüüd rohkem, loodame, et kuna saame nüüd lahti olla, siis leiame varsti ka personali juurde.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.