"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Grosberg: Ukrainas pole rinnetel suuri muutusi toimunud (0)
23. märts 2022
Kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg. Foto: Mats Õun

Kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg märkis kolmapäeval Ukraina sõjast ülevaadet andes, et viimase nädala jooksul ei ole rindel väga suuri muudatusi toimunud, vahendab BNS.

Grosbergi sõnul on Vene relvajõud mõningast edu saavutanud vaid Mariupoli piiramisel, kus nad on suutnud edasi liikuda ning sisuliselt käivad praegu lahingud juba iga kvartali pärast. “Kuid ka seal ei ole olukord kummalegi poolele lihtne. Ukrainlased panevad kõigi jõududega vastu ning Vene relvajõud kasutavad kõiki oma vahendeid,” ütles Grosberg, lisades, et lahingud on väga tõsised. 

Kõigis teistes piirkondades Grosbergi sõnul alates 10. märtsist kumbki osapool pole läbimurdeid teha suutnud, pigem on olukord selline, et Vene väed on saavutanud oma kulminatsioonipunkti ja seda eesmärke saavutamata. “Pigem on viimastel päevadel kindlustatud võidetud maa-alasid. Seda eelkõige Kiievi piirkonnas, kus rajatakse varustusele kaevikuid, et vähendada Ukraina erinevate relvade mõju,” rääkis Grosberg. 

Tema sõnul kummitab Vene vägesid isikkoosseisu nappus ning üksusi kraabitakse kokku kõikvõimalikest kohtadest. Ühtlasi on Vene relvajõududel suured probleemid sidega ning üle on mindud ebaturvalistele sidekanalitele. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.