"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas ja Harjumaal said põlengutes vigastada kolm inimest (0)
28. märts 2022
Foto: Ilja Matusihis

Möödunud nädala lõpp tõi Tallinnas ja Harjumaal kaasa kolm sellist põlengut, milles said ka inimesed vigastada. 

26. märtsil kell 8.08 teatati häirekeskusele, et Viimsi vallas Püünsi külas põleb lahtise leegiga Lagle teel asuv kahekordne eramaja. Päästjate saabumise ajaks olid elanikud majast väljunud ning ühe inimese, kes oli suitsu sisse hinganud, viis kiirabi haiglasse, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile. 

Kohale saabunud päästjad Kesklinna, Lasnamäe, Muuga ja Pirita komandodest ning vabatahtlikud päästjad Hüürust ja Raest alustasid kustutustöid kahes töölõigus, mille käigus kaitsti tule eest ka kõrvalasuvaid hooneid. Tulekahju lokaliseeriti kell 10.32 ning maja teine korrus hävis selles täielikult. Lõplikult panid päästjad tulekahjule piiri kell 11.16 ning päästetööde juhi esialgsel hinnangul võis see alguse saada nõuetele mittevastavast tulekoldest. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel. 

26. märtsil kell 15.12 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Haabersti linnaosas Sirge tänaval põleb kahekordne elumaja. Kohale saabunud päästjad selgitasid kohapeal välja, et seoses väga tuulise ilmaga oli majaelanikule ahjuust avades leek otse näkku paiskunud, misjärel elanik kukkus ning toibudes avastas, et põlema oli süttinud nii eluruumi vahelagi kui seinad. Elanik püüdis seejärel tuld ka ise kontrolli alla saada, kuid see ei õnnestunud. Tänu naabrite poolt tehtud hädaabikõnele kustutasid päästjad põlengu kell 16.43 ning elanik anti tervisekontrolliks üle kiirabile.

28. märtsil kell 5.01 helistas hädaabinumbrile Lasnamäe linnaosas Meeliku tänaval elav inimene ning teatas, et tunneb trepikojas suitsuhaisu ning kuuleb kõrvalkorterist suitsuanduri häält. Kohale saabunud päästjad sisenesid naabril olnud võtmete abil korterisse ning leidsid sealt eest pliidil kõrbema läinud toidu. Lisaks oli toidutegija ka põrandale kapi alla kukkunud ja sinna kinni jäänud. Päästjad aitasid elaniku kapi alt välja ning andsid ta üle kiirabile. Abivalmis naaber keeras pliidi kinni ning päästjad tuulutasid suitsu täis ruumid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.