"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viimsis esineb president Lennart Meri mälestuskontserdil Mari Kalkun (0)
29. märts 2022

Teisipäeval, 29. märtsil möödub 93 aastat president Lennart Meri sünnist. Tähtpäeva puhul Viimsi EELK Püha Jaakobi kirikus toimuval mälestuskontserdil astub üles muusik Mari Kalkun. Oma mälestusi Lennart Merist jagavad filmimehed Rein Maran ja Enn Säde.

Teisipäeval, 29. märtsi õhtul algusega kell 19 on kõik huvilised oodatud EELK Viimsi Püha Jaakobi kirikus toimuvale mälestuskontserdile “Eales ei leia algust”. Kontsert on pühendatud Viimsi valla aukodaniku president Lennart Meri 93. sünniaastapäevale. Kontserdil musitseerib tunnustatud folkmuusik Mari Kalkun, kelle looming on kõrgelt hinnatud nii Eestis kui ka kaugemal. Kontsert Püha Jaakobi kirikus on huvilistele tasuta.

Kontserdi erikülalisteks on koos president Meriga 1977. aastal valminud dokumentaalfilmi „Linnutee tuuled“ filminud operaator Rein Maran ja helioperaator Enn Säde. Mehed meenutavad lugusid filmi ülesvõtmisest ja presidendist.

Mälestuskontserdil tehakse teatavaks tänavused Lennart Meri nimelise preemia laureaadid ja antakse üle preemiad. Lennart Meri preemiat antakse välja alates 2014. aastast ja selle eesmärk on innustada ülikoolis õppivaid noori, kes on teinud väljapaistvat erialast uurimustööd.

Taasiseseisvunud Eesti esimene president, kirjanik ja filmimees Lennart Meri on Viimsi valla aukodanik alates 10. jaanuarist 2006. Lennart Meri mälestuskontserti korraldatakse Viimsi valla eestvedamisel alates 2009. aastast ja temanimelisi preemiaid antakse välja alates 2014. aastast.

Kontserti saab jälgida ka Facebooki ülekande vahendusel leheküljel https://www.facebook.com/ViimsiVivaFestival

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.