"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alanud nädalal on oodata talviseid ilmaolusid ja teed muutuvad libedaks (0)
04. aprill 2022
Foto: Scanpix

„Kuigi linna sõiduteedel tehakse ennetavalt libedustõrjet, tuleb sõidukitega liiklejatel hinnata teeolusid, varuda kannatust ja valida õige sõidukiirus ning -stiil,“ ütles Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. „Õige sõidukiirus võiks ilmaoludest lähtuvalt olla lubatud sõidukiirusest väiksem. Tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid. Suverehvidega liiklejatele paneme südamele, et hindaksite teeolusid ning sõidu vajalikkust, sest suverehvidega liiklemine sellistes oludes on ohtlik.“

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet hoiatab liiklejaid alanud nädalal saabuva vihma, lörtsi ja lumesaju eest, mis toob taas kaasa keerulised teeolud.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on alates esmaspäeva pärastlõunast oodata lume- ja lörtsisadusid ning tuule tugevnemist, teisipäeval muutub sadu lumisemaks. Neljapäeval on oodata uue madalrõhkkonna saabumist, nii et sademeid vihma, lörtsi ja lume näol jagub ka nädala teise poolde. Õhutemperatuurid püsivad päeval nullist kuni paar kraadi kõrgemal, kuid langevad öösiti kuni -6°C. Teed muutuvad libedaks.

Tarmo Sulg lisas, et ka jalakäijad ning jalgratturid ei tohi valvsust kaotada: „Teed võivad olla libedad ning libedustõrje teostamine kõnniteedel ning jalg- ja jalgrattateedel võib võtta kuni 8 tundi alates libeduse tekkimisest. Enne ülekäigurajale astumist tuleks eriti tähelepanelikult veenduda, et sõidukid jõuaksid peatuda, kuna libedus pikendab sõidukite pidurdusteekonda.“

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik, kes vajadusel peab teostama libedusetõrjet.

Tänavapuhastusalaste küsimustega võib pöörduda Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti telefonil 14410.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.