"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riik hangib Ukraina põgenikele 3,8 miljoniga keeleõpet (0)
04. aprill 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Integratsiooni Sihtasutus kuulutas välja riigihanke eesti keele A1-tasemel õppeks ajutise kaitse saajatele, hanke eeldatav maksumus on 3 750 000 eurot.

Riigihanke eesmärk on leida korraldaja, kes tagab Euroopa keeleõppe raamdokumendi nõuetega kooskõlas eesti keele A1-tasemel keeleõppe läbiviimise kvalifitseeritud õpetajate juhendamisel selle aasta juunist kuni järgmise aasta lõpuni parandamaks ajutise kaitse saanud täiskasvanute keeleoskust, vahendab BNS.

Integratsiooni Sihtasutus tellib riigihanke kuue osaga kokku eesti keele A1-tasemel keeleõpet 10 000 ajutise kaitse saanud täiskasvanule. Iga kursuse maht on 100 akadeemilist tundi ja õppegrupi suurus on 16-20 inimest. Keeleõppekursused korraldatakse Eesti erinevates piirkondades.

Iga kursus on klassiruumis toimuv kontaktõpe või on-line-keskkonnas toimuv veebikursus. Nii kontaktõppekursus kui veebiõppekursus sisaldavad interaktiivse keeleõppe elemente, mida korraldatakse vastavalt kas kontaktõppevormis või virtuaalselt, veebiõppevormis.

Kursuse mahu hulka kuuluvad arvestamisele ainult konkreetsed keeletunnid. Arvestus toimub akadeemilistes tundides kestvusega 45 minutit. 

Kursuse mahu hulka ei kuulu arvestamisele ükski muu tööaeg, näiteks osaleja iseseisev tööaeg, pakkuja või õpetaja ettevalmistustööaeg, õppevahendite ja -materjalide soetamise, ettevalmistamise aeg, keeleoskuse taseme kontrollimise aeg, kursuse tagasiside kogumise ja menetlemise aeg ja individuaaltundide aeg osalejaga.

Hankelepingu täitmise perioodil peab pakkujal olema kehtiv haridus- ja teadusministeeriumi poolt välja antud tegevusluba, mis annab õiguse eesti keele koolitusi läbi viia eesti keele A1- ja/või A2-tasemel. 

Pakkumusi saab esitada 3. mai pärastlõunani. Leping sõlmitakse kuni 2023. aasta 31. detsembrini. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.