"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pühapäeval esineb Tondiraba pargis 500 rahvatantsijat (1)
05. aprill 2022
Foto: Albert Truuväärt / foto on illustratiivne

Pühapäeval, 10. aprillil toimub Lasnamäel Tondiraba pargis Tallinna ja Harjumaa rahvatantsijate talvelõpu tantsupäev, kus astuvad üles 500 tantsijat 30 erinevast kollektiivist.

Pealtvaatajatel on päeva jooksul võimalus jälgida nii rahvatantsijate ülesastumisi kui ka ise kaasa tantsida. Päev lõpeb simmaniga ansambli Lõõtsavägilased pillimängu saatel.

Kell 13.00 astuvad neljal erineval platsil üles rahvatantsukollektiivid oma kavadega. Näha saab eriilmelisi esinejaid ja tantse.

Kell 15.30 algaval ühistantsimisel tantsupäeva pealaval on ka pealtvaatajatel võimalus rahvatantsijatega liituda ning koos lihtsamaid pärimuslikke tantse tantsida. Simmanil mängib taustaks ansambel Lõõtsavägilased.

“Kogu talvine tantsupäev toimub õues ja on justkui tänavafestival, kus saab nii vaadata teisi kui ka ise tantsida,” selgitas tantsupäeva olemust kunstiline juht Kristiina Vilipõld. “Tahame anda kõikidele kollektiividele võimaluse esineda, sest viimasel ajal pole vast kellelgi neid palju olnud.“

Talvine tantsupäev toimub Tallinnas kaheksandat korda ning sel korral viib Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts seda läbi koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooli tantsuansambliga Savijalakesed ja Lasnamäe linnaosa valitsuse ning Tallinna kultuuri- ja spordiametiga.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ENE
10. apr. 2022 23:15
Tore kontsert, ühistants ja simman- ainult kahju et pealtvaatajaid olid ainult mõned, vähe oli reklaami.