"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
vaata pilte Kevadine Tallinn Fashion Week toob helgust ja rõõmu (0)
08. aprill 2022

Täna saab alguse Eesti moe tähtsündmuse Tallinn Fashion Weeki kevadine moenädal, tuues kahe päeva vältel toimuvate Kultuurikatla show’dega publiku ette värvirohket ja helget moeloomingut.

Vaata galeriid (81)

Kevadise moenädala juhatavad sisse noored disainerid Karl Joonas Alamaa, Lisette Sivard ja Andreas Kübar, kes toovad publiku ette moevaatemängu ONLY BASIC, pöörates arusaama moeetendusest pea peale. Vaatemängus küsitletakse eelduspärase moe-show ja moetegemise reegleid, väljakujunenud arusaamu sellest, milline moe näitamine, esitlemine ja etendamine olema peaks.

Tallinn Fashion Weeki programm:

Neljapäev 07.04, Kultuurikatel

18.00 Karl Joonas Alamaa, Lisette Sivard, Andreas Kübar
Althea by Thea Pilvet-Martinson
19.30 Donna Nordica, Perit Muuga
21.00 Siret Design, Mammu Couture

Reede 08.04, Kultuurikatel

18.00 Hannes Rüütel, Marilin Sikkal
19.30 Brand NO.8, Alexanderling
21.00 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

Reede 08.04, Ultima Thule Galerii
20.00 Amanjeda by Katrin Kuldma 

TFW kevad 2022 visuaalid SIIN.


Seejärel võtab moeteatepulga üle trendikäsud minevikku jätnud Althea by Thea Pilvet-Martinson. Disainer pöörab esmajoones tähelepanu kvaliteedile, lõigete ja mudelite heale istuvusele ning detailide läbimõtestatusele. Althea hoiab alles väärtusi, mis on ajatud ja samas ilmestatakse igat järgnevat hooaega uute detailide või vormimängudega.

Donna Nordica esitleb moenädalal värsket kollektsiooni Suveöö. Donna Nordica loodab, et kollektsiooni kleidid toovad naiste hinge ilu ja meeltesse rõõmu, kui oma pere või sõprade ringiga viibitakse suvel koos, tähistatakse kooli lõpetamist või vanaema juubelit, jalutatakse mererannas kallimaga või otsitakse sõnajalaõit.

Perit Muuga viib aga uue kollektsiooniga Pöörane Dimensioon hoopis pöörastele pidudele. Eesti diskobändide kummalised kostüümid, liiga madala värvliga püksid ja pisut paljast naba. Spordirõivastest inspireeritud detailid ja kosmilised futuristlikud jooned segunevad naiselike Aasia mõjutustega. Kollektsioon pakatab detailidest.

Siret Design toob Tallinn Fashion Weeki moelavale ajatu kollektsiooni, mis on rikastatud pärtikandite ja sära lummusega. “Dirty Martini kollektsioon on minu lähenemine modernsele õhturiietusele,” tutvustab disainer Siret Esko kollektsiooni tagamaad. “Rõivad on klassikalised ja väga lihtsasti olemasoleva garderoobiga sobituvad. Kõikidel esemetel on erinevad graafilised pärltikandid ja vinüül-litritega tikitud pinnad, mis on tõeliselt heaks ülevaateks sellest, kui värske ja samas ajatu võib pärltikand olla.”

Esimesele päevale annab piduliku finaali Mammu Couture, viies külastajad värske kõrgmoe kollektsiooniga unistuste maale, kus elavad haldjad, armastus ning jumalannad nagu on seda iga naine. “Lava katavad meie endi loodud mustritega pastelsed, suurejoonelised, detailidest pakatavad kleidid,” ütleb disainer Maria Tammeorg kollektsiooni sündimise kohta. “Oskuslikult käsitööna valminud rõivastele on artisanid Indias tikkinud koguni sadu tunde”


Kõik moenädalal osalevad disainerid annavad omal moel panuse ka Ukraina toetuseks.

Piletid on saadaval Piletitasku keskkonnas SIIN.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.