"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sõõrumaa tokenipõhine taksoplatvorm teeb klientidest kaasomanikud (0)
11. aprill 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Alates esmaspäevast alustab tööd Urmas Sõõrumaale kuuluv taksode tellimise platvorm nimega Forus Taxi, millega on ettevõtte teatel liitunud üle 1500 taksojuhi; krüptotokenitel põhinev platvorm annab võimaluse tokenisoetajatel saada ettevõtte kaasomanikeks. 

Programmi tööriistaks on krüptotoken, mille nimeks saab US Token. Kõik Forus Taxi kliendid, autojuhid ja teised kaasaaitajad hakkavad oma panuse või sõitude eest koguma tokeneid, mis hakkavad tulevikus koguma väärtust vabaturul ja mille saab viie aasta pärast vahetada osaluseks, vahendab BNS.

Näiteks kui klient teeb Forus Taxi vahendusel kokku 100 euro eest sõite, siis teenib ta kliendikontole ühe US Tokeni. Uusi tokeneid emiteeritakse kokku 30 miljonit tükki, mis vastab 30 protsendisele osalusele.

“Forus Taxi on minu viimase kümne aasta väikeste unistuste realiseerumine. Olen olnud üle 30 aasta seotud teenuseid pakkuvate ettevõtetega ja ennast seal tõestanud. Nüüd on aeg hakata jagama. See platvorm, millega turule tuleme, on jagada ettevõtte osalust oma partnerite, klientide ja nende inimeste vahel, kes seda aitavad teha,” ütles Foruse omanik Urmas Sõõrumaa.

Forus Taxi mobiilirakendus töötab TaxiGo poolt väljatöötatud tarkvaral. Forus Taksot, endise nimega Tulika, saab telefeoni teel ka edaspidi tellida. Esialgu töötab paralleelselt uue rakendusega endiselt ka Tulika1200 rakendus.

Praegu käivitub Forus Taxi platvorm ennekõike Tallinnas, kuid lähiajal saab rakendust kasutada ka Tartus, Pärnus, Rakveres ja teistes suuremates Eesti linnades. Samal ajal laieneb ettevõte ka Eestist väljapoole ning selle aasta lõpuks on plaanis tegutseda veel vähemalt viies riigis.

Muudatused puudutavad ka Tulika taksot, mille Forus omandas eelmise aasta juunis. Tulika takso jätkab uue nimel all Forus Takso. Muu hulgas tuuakse aasta jooksul tänavatele kokku 75 uut Toyota RAV4 hübriid linnamaasturit, plaanitakse laienemist seni katmata Eesti linnadesse ning liitumisel Forus Taxi platvormiga pakutakse ka digitaalseid võimalusi takso tellimiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.