"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
24. aprill Jazzkaar toob Telliskivi Loomelinnakusse muusika, jooga ja kunstist tulvil tasuta kontserdite päeva (0)
14. aprill 2022
Foto Ilja Matusihis

33. rahvusvahelise festivali Jazzkaar avapäeval, 24. aprillil on kõik jazzisõbrad oodatud Telliskivi Loomelinnakusse osa saama muusikast, joogast ja kunstist tulvil Jazzkaare tasuta kontsertide päevast.

Kontserdid toimuvad Vabal Laval, Fotografiska Tallinnas, Velvetis, Erinevate Tubade Klubis ja õhtu lõpeb Philly Joe’s jazziklubis.

“Praegusel kriisidest räsitud ja keerulisel ajal on veel olulisem hoida kokku ning Jazzkaarel on hea meel pakkuda positiivset muusikalist laengut kevadeks,” ütles päeva programmijuht Marti Tärn.

Päev algab kell 10 traditsioonilise Jazzkaare ning MyFitnessi ühise hommikujoogaga Vabal Laval, kus hommikusi sirutusharjutusi juhendab treener Kadi Reintam basskitarrist Mihkel Mälgandi saatel. Seejärel saab hommikuse brunchi kõrvale nautida lauljatar Liisi Koiksoni kontserti Fotografiska Tallinna kohvikus. Disainiagentuuris Velvet esitleb oma r’n’b-d, bluesi ja popi põimiv debüüt-EPd laulja ja kitarrist Jaan-Eerik Aardam oma trioga.

Erinevate Tubade Klubis saab kuulata Aasta Jazzihelilooja nominendi, pianist Bianca Rantala Triot ning pärast seda esitleb oma värsket noodiraamatut “Laulud ja lood” 50. sünnipäeva tähistav kitarrist ja helilooja Jaak Sooäär. Fotografiska Tallinnas ootab kõiki melomaane ansambel Rubundi ning seejärel saab taas Velvetis kuulda skandinaavialikku elutunnetust, Viljandit ja indie-popi ühendav võluva vokaaliga Raili Lilleorgu. Õhtu lõpetavad Vabaduse väljakul asuvas Philly Joe’s jazziklubis värske muusikaga Otsa kooli ansamblid.

Jazzkaare infopunktis toimub kell 11-15 plaaditurg, kus leidub nii värskeid kauamängivaid kui ka unustatud vanu heliplaate. Ka Anne Erm pakub tükikese oma kogust jazzifännidele.

Kõikidele päeva sündmustele on sissepääs tasuta. Päeva täis head muusikut toovad publikuni Telliskivi Loomelinnak, Velvet, Erinevate Tubade Klubi, MyFitness, G. Otsa nimeline Tallinna muusikakool, Philly Joe’s jazziklubi.

33. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 24. aprillist 1. maini kuues linnas üle Eesti võõrustades muusikuid 14 riigist ning tuues Eestisse jazzimaailma põnevaimad artistid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.