"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suurel Reedel meenutatakse Jeesuse kannatusteed ristikäikudel (0)
15. aprill 2022
Lääne elu

Suur Reede on Jeesuse kannatustee ja surmapäeva mälestamine ja sellel teel kaasas käimine.

Ristitee 14 peatust kõnelevad kannatusest, hoolivusest, lohutusest, valust, surmast ja lootusest. Selle aasta Ristitee peatuste mõtisklused on kirjutanud peapiiskop Urmas Viilma.

Tallinnas algab ristitee rännak kell 12.30 Tallinna Jaani kirikust ja kulgeb oma traditsiooniliste peatustega Vabaduse väljakul, Peeter-Pauli katedraali eesõues, Oleviste kirikus ja Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Ristitee rännakuid korraldavad kogudused üle Eesti.

Suure Reede jumalateenistusel Viimsi Püha Jaakobi kirikus algusega kell 10 teenivad peapiiskop Urmas Viilma ja õpetaja Mikk Leedjärv. Jumalateenistusest teeb ülekande ERR. Seejärel kell 11 avatakse Viimsi kirikus Reti Saksa illustratsioonide näitus raamatule „Via Crucis. Meie Issanda Jeesuse Kristuse ristitee“.

Suurele Reedele järgneb Vaikne Laupäev, mis peale vaikust juhatab sisse kiriku kõige olulisema püha – Ülestõusmispüha. Ülestõusmispühaga tähistatakse Kristuse ülestõusmist ja surma võitmist ning inimese lunastamise lugu. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.