"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MARE AINSAAR: Kõige tähtsam on 9. mail säilitada rahu ja mitte tülitsejatega kaasa minna (2)
02. mai 2022
Tartu Ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika kaasprofessor Mare Ainsaar. Foto: Scanpix

“Kõige suurem risk on konfliktihimulised eestimaalased, kes otsivad rahutusteks ükskõik millist võimalust, põhjus on alles teisejärguline,” rääkis ees ootavast 9. maist Tartu Ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika kaasprofessor Mare Ainsaar.

“Peamine soovitus on säilitada rahu ning mitte üle reageerida, sest võimalik, et mõned pahatahtlikud inimesed just seda loodavadki,” ütles professor Mare Ainsaar.

“Kõige tähtsam on säilitada rahu, mitte üle mõelda ega tüli otsijatega kaasa minna. Siin on oluline roll ka ajakirjandusel. Aprillirahutuste aastapäev ei oleks tulnud inimestel võib-olla enam meeldegi, kui ajakirjanikud sellest juttu ei teeks,” arvas Ainsaar.

“9. mai on alati olnud sõja peale mõtlemise päev ja tal on kindlasti oma roll mälestamise päevana. Kõige suurem risk on konfliktihimulised eestimaalased, kes näevad selles kas erilist tonti või võimalust ühiskondlikku kuumust tõsta. Ühiskonnas on alati olemas inimesi, kes otsivad rahutusteks ükskõik mis võimalust, põhjus on alles teisejärguline.
Ma ei näe mingit põhjust tänavarahutusteks, kui neid just meelega ei organiseerita. Iseenesest ei sünni sel päeval ju mitte midagi erilist või sellist, mida ei oleks juba Eestimaal tehtud,” märkis Mare Ainsaar.

“Olen 100% politseiga nõus. Peamine soovitus on säilitada rahu ning mitte üle reageerida, sest võimalik, et mõned pahatahtlikud inimesed seda just loodavadki. Eesti politseid on teinud ka üleskutse häirivatest asjadest teada anda, seda tasub küll järgida. Tasub loota politsei peale, kes olukorrad professionaalselt lahendab. Ka oma naabrite ja kaaslinlastega tasub olla eelkõige mõistev. Politsei hindab, et vaenuliku sümboolika keelustamise seadus aitab tal paremini oma tööd teha, seega on sellest kasu.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lend - lease
8. mai 2022 12:55
Tülitsejad püüavad vaikida sellest, et võidupüha on neil tänu USA-le, kes sõdis Aasia, Aafrika ja Euroopa rinnetel Jaapani, Itaalia, Vichy - Prantsusmaa, ROA ja Saksa vägede vastu. Liitlasväed sidusid hulga Saksa vägesid Põhja – Aafrikas, mida saanuks kasutada Punaarmee vastu. 1943. aasta 10 juulil, Kurski kaare lahingute ajal, maabus sealt tulnud dessant Sitsiilias, mis peatas Kurski poole liikunud Saksa väed, sest tuli alustada sõjategevust ka Itaalia suunal. h ttps://en.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease h ttp://ehorussia.com/new/node/95 h ttps://www.youtube.com/watch?v=1nZQKJJzBeQ Lend - Lease
President lubas
2. mai 2022 20:16
sartiiris ära kondistada.