„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Tallinn Music Week Tänavusel festivalil esineb 190 muusikut 30 riigist (0)
06. mai 2022

Tallinn Music Week tuleb jälle ja juba 14. korda. Seekord toimub festival kahes linnas, Tallinnas ja Narvas. Kohale tuleb ligi 200 artisti üle maailma. Festivali korraldaja Helen Sildna sõnul ootab kultuuripublik pikisilmi, et kokku tulla.

Vaata galeriid (30)

Festivali muusikalise avapaugu annab neljapäeval Telliskivi Loomelinnaku väljakul tasuta kontserdiga ukrainlane Ivan Dorn, kes on oma kodumaal tõelise popstaari staatuses.
“Ivan Dorn on tuuritanud siin regioonis päris palju, tal on ka oma plaadifirma, kuhu kuulub palju artiste. Ta on ka venekeelse elanikkonna seas väga populaarne, aga praegu toetab ta oma kodumaad nii palju kui võimalik,” rääkis Ivan Dornist TMW korraldaja Helen Sildna.

Kokku esineb festivalil 190 muusikut kolmekümnest erinevast riigist. Sildna sõnul on rahvusvaheline huvi
festivali vastu aasta aastalt suurenenud ja välisarstistid tahavad tulla festivalile. “Küll meil on aafrika rütme, pärimusmuusikakeskuse tehtud folgilava, Soomest on staare – 22 Pistepirkko, rahvusvaheline programm Kanadast, Prantsusmaalt ja üle Euroopa igalt poolt,” lisas Sildna.

Festivali jaoks jagub vaid kiidusõnu ka ameeriklasest muusikaloolasel Alex Maiolol, kes astub laupäeval Narvas üles koos Erki Pärnoja, Joonas Kaarnametsa ja Taani muusiku Jonas Bjerrega. Kavas on muusikaline projekt, mis tegeleb Tallinna ja Narva linnahelidega. “Tallinn Music Week on parim koht muusika esmaesitluseks, sest see on üks kõige tulevikkuvaatavam festival, mida ma tean. Nad on nõus võtma rohkem riske, kui ükski teine festival,” kiitis festivali Maiolo.

“Siin üks asi on kuuldavad helid nagu näiteks Tallinna trammihääled, kajakad, lipuvardad Noblessneri sadamas. Samal ajal mängib väga palju rolli ka Narva valgus, mida me oleme saanud salvestada ja muundada heliks ja helikõrgusteks,” rääkis laupäeval Narvas esitlusele tulevast muusikateosest Erki Pärnoja.

Festivalil toimub ka tasuta linnafestival, tulevad avalikud vestlusringid, neljapäeval saab osaleda kunstituuridel Tallinna parimates näitusesaalides. Galeriis Positiiv tutvustab oma fotosid Tallinna arhitektuurist kunstnik Martin Siplane.

“Arhitektuur on minu lemmikkunstivorm, millest ei saa üle ega ümber kuidagi käia. Ma tunnen endal kodanikukohustust lausa jäädvustada võimalikult palju vana head arhitektuuri, enne kui see on hävimas,” rääkis Siplane.

Ühendfestivali viimasel päeval, pühapäeval, 8. mail tähistatakse Narvas tasuta kontserdikava ja pikalaua-lõunaga emadepäeva.

TMW rahvusvaheline muusikakonverents toimub reedel, 6. mail Tallinnas Nordic Hotel Forumis ja laupäeval, 7. mail Narvas Linda 2 kultuurikompleksis loomeinkubaatoris Objekt ja Narva Vaba Laval. Ka TMW PRO digiplatvormil osalust võimaldava konverentsi teemad ulatuvad muusika- ja loometööstuse aruteludest muusika mõjuni ühiskondliku dialoogi ja inimõiguste kujundamisel.

Tallinn Music week toimub 4.-6. mai Tallinnas ja 7.-8. mai Narvas. Juba täna algab aga Telliskivis
Tallinn Musci Weeki lastefestival.

TMW 2022 toimumist toetavad Narva linn, Tallinna kultuuri- ja spordiamet, riigikantselei, kultuuriministeerium ja teised partnerid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.