"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
STEN LASSMANN: Tallinna suurim võlu on mosaiiksus (0)
09. mai 2022
Sten Lassmann. Foto: Scanpix

“Tallinn on ülitugevalt mosaiikne linn, selles seisneb tema omapära ja suurim võlu. Näiteks Eesti kõige tihedama liiklusega tänava, Liivalaia tänava ääres kaht samas stiilis ja samast ajastust maja järjest peaaegu polegi,” kirjeldas Pianist ja interpreet Sten Lassmann. 15. mai on Tallinna päev. Pealinn küsis tuntud elanikelt, millega Tallinn neid võlub.

“Jalutuskäik Tallinnas on erakordne ekskursioon läbi eri ajastute. Siin on säilinud märkimisväärne osa ajaloolisest puitmajade rajoonist, näiteks Tatari ja Süda tänava kandis. Väärtuslikku miljööd on siin palju!” kinnitas Lassmann.

“Mina elan kesklinnas, Süda tänava alguses eestiaegses kivimajas puitmajade kõrval. Näen oma köögi aknast hõlmikpuud ja tänavat, mis tõesti tavapärast suurlinna tänavat meenutab. Näen kodust ka Pärnu maanteed ja Jaani kirikut. Magamistoa aknast välja vaadates aga silman väikelinna vaikset asumit. Tugev eriilmelisus annab Tallinnale ajalise ja ruumilise õhulisuse. Samas on Tallinn oma funktsioonidelt tõeliselt kaasaegne linn,” lisas Lassmann.

“Mosaiiksus väljendub ka kultuuripildis. Siin on elanud erakordselt palju eriilmelisi heliloojaid, rahvusklassikuist Tormise ja Pärdi põlvkonnani.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.