“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Toimetulekutoetus aitab vältida kuuse alla tõstmist (0)
09. mai 2022
Foto: Pixabay

Toimetulekupiir otsustati valitsuses tõsta 150 eurolt 200-ni. Lisaks hakatakse eluasemelaenu arvestama kuluna toimetulekutoetuse määramisel, mis on päris suur muudatus senises toetuste poliitikas. Eestis elab suhtelises vaesuses 20,7% elanikkonnast.

Toimetulekupiir tähendab, et peale eluasemekulude ja nüüd siis ka laenumakse tasumist peab toiduks, riieteks jm eluks hädavajalikuks jääma vähemalt 200 eurot. Kui inimesel jääb pärast eluasemekulude tasumist üle näiteks 20 eurot, siis saaks ta omavalitsuse kaudu toetust 180 eurot varasema 130 asemel jne. Eestis on kokku umbes 10 000 leibkonda, kes saavad toimetulekutoetust.

Piirmäära tõstmisega 200 eurole tuleks juurde ligi 1000 leibkonda, Tallinnas umbes 350. Tõenäoliselt aga veel rohkem, sest aprillis on hinnad kütuste kallinemise tõttu eriti järsult tõusnud. Tallinna linnavõim palus valitsuselt toimetulekutoetuse tõstmist juba eelmise aasta oktoobris. Vahepeal on lisandunud uus kriis ehk sõda. Ettevaatlikult on majandusasjatundjad ennustanud, et laenude maksmisega läheb edaspidi inimestel raskemaks. Seega on toimetulekutoetuse sidumine kodulaenumaksetega see puhver, mis ehk hoiab mõnel perekonnal ära kuuse alla sattumise.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.