“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Pirita tähistab Tallinna päeva ajaloolise matka, spordipeo ja rohelaadaga (0)
10. mai 2022
Foto: Pirita LOV

Reedel, 13. mail oodatakse kõiki linlasi ajaloolisele matkale „Vana ja uus Pirita klooster” ning laupäeval, 14. mail spordipäevale ja Merivälja turu rohelaadale.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul jagub Tallinna päeva üritusi Pirital mitmel päeval ja eri huvirühmadele. „Piritale on oodatud nii ajaloohuvilised, spordisõbrad kui ka rohenäpud. Programmi juhatab sisse reedel kell 18 kloostrivaremete väravatorni eest algav jalutuskäik, mis viib vanasse ja uude Pirita kloostrisse,” ütles Liinat. Poolteist tundi kestev matk kutsub otsima maa-alust salakäiku ja muud põnevat ning heidab pilgu tänapäeva kloostrielule. 

Laupäev pakub palju sportimisvõimalusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. „Spordipäeval saab tutvuda eri spordialadega, osaleda proovitreeningutel ja võistelda. Huvilisi ootavad aerutamine, jalg-, korv- ja võrkpall, võimlemine, tants, jalgrattasport. USA merejalaväelased näitavad, kuidas treenida vastupidavust. Avatud on elektritõukerataste ohutu liiklemise töötuba, osaleda saab esmaabi koolitusel, kohal on Pirita päästekomando ja lastele batuudid,” loetles linnaosavanem. Spordipäev toimub kell 11–14 Pirita spordikeskuses Rummu tee 3 ja on kõigile tasuta.

Laupäeva hommikul on Piritale väga oodatud aiapidajad. Kell 10 avab uksed Merivälja turu rohelaat. „Rohelaadalt saab täiendust koduaiale või kasvuhoonele. Kaubeldakse aia- ja taimekaupade ning aiaseadmetega. Laadal on maitsev söök, käsitöö ja lõbus meeleolu. Tulge kogu perega!” kutsus Liinat. Merivälja turu esimene rohelaat on avatud kell 10–13 Kesktee 40 korvpalliväljaku sisesel ja välisel alal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.