"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
vaatlus Vähem kui pooled tallinlased kasutavad suunatuld (1)
11. mai 2022

Liiklusseaduse järgi on autojuhil kohustus anda õigel ajal suunamärguannet, kui manöövrit sooritatakse. Selle all loetakse mis iganes pööret või rajavahetust. 

Meie tänasel (10. mai – toim.) vaatlusel selgus, et ülimalt läbisõidetaval Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee ristmikul teevad seaduse järgi seda õigesti vähem kui pooled autojuhid. 20-minutilises ajavahemikus näitas pöördel suunatuld 48 protsenti autodest ja näitamata jättis selle 52%.

Hoopis hullemgi oli seis suunda muutval peateel Vääna tänaval, kus õigesti näitas suunda üks auto 18st. See ainus oli õppesõiduauto.

Muutuva suunaga peateed ja ringteed on probleemsed koht ka sõiduõpetaja Margit Leinuse sõnul. “Põhilised (probleemsed – toim.) kohad on need, kus peatee muudab suunda, märk on olemas, et peatee muudab suunda, siis tihtipeale suund ei tule. Mõnikord tekib segadus ka ringteele minekuga ja õpilased tahavad ringteele minnes juba suunatule ja kui välja lähevad, siis nad ei pane suunatuld.”

Kuid rahvaküsitlusel kinnitasid küsitletud meile justkui ühest suust, et selles paigas peab suunatuld näitama ja nad näitavad ka. Haabersti Rimi ees ütles Lauri meile väga täpselt, miks seal suunatuld peaks näitama. Sama rääkis meile ka Inger, kelle sõnul oli see talle autokoolis pähe tambitud.

Politsei tuletab kõikidele sõidukijuhtidele meelde olla liikluses viisakas ja käituda nii, nagu soovite, et ka teised teieuga käituksid! Näita eeskuju ja kasuta suunatuld.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

krusaga
15. mai 2022 21:31
suunatuli vilgub koguseeaeg, vahest lülitan ümber teisele poole. Mulle meeldib see klõpsumine-on nii seksikas. Ma olengi kuulekas sohver ja kasutan ikka ja alati suunatuld. Eeskirjas polegi ju öeldud, et ära kasuta suunatuld. Ikka kurakätt ja siis õiget kätt ja siis jälle kurakätt ja klõpsub kogu aeg. Nii mõnna.