“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
video Reedel astuvad õpilaste ette Hannaliisa Uusma, Andres Kõpper, Karl Killing, Anett Kulbin, Kirke Karja ja teised tuntud artistid (0)
13. mai 2022

„Mõtlesin, et vahepeal oleks hea jagada oma mõtteid ja kogemusi noorematele muusikahuvilistele,“ ütles muusik Andres Kõpper ehk NOËP, kes astub muusikahommikul Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi ja Tallinna Kunstigümnaasiumi õpilaste ette.

“Suur rõõm, et terve hulk häid ja tuntud artiste ja muusikuid on võtnud vastu kutse minna rääkima endast ja enda tegemistest Tallinna koolides – näiteks Andres Kõpper, Mick Pedaja, Kirke Karja,” rääkis Tallinna abilinnapea Kaarel Oja.

Taaskord on tulemas Tallinna päev, mis seekord toimub juba 21. korda. Kuigi tavaliselt on Tallinna päeva tähistatud 15. mail, siis sel aastal algavad üritused juba reedel ja kestavad pühapäevani välja.

Kuna Tallinn kannab sel aastal UNESCO muusikalinnatiitlit, on nii mitmedki üritused Tallinna päeva tähistamisel seotud muusikaga. Juba reedene päev algab muusikahommikuga Tallinna koolides.

Ligi 20 Tallinna munitsipaalkoolis astuvad õpilaste ette Hannaliisa Uusma, Andres Kõpper, Karl Killing, Anett Kulbin, Kirke Karja ja teised.

Muusik Andres Kõpper ehk NOËP astub muusikahommikul Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi ja Tallinna Kunstigümnaasiumi õpilaste ette.„Minu poole pöördus sõbranna Natalie Mets, kes pakkus välja idee, et võiksin muusikahommikul osaleda,“ ütles muusik Andres Kõpper ehk NOËP. „Mõtlesin, et vahepeal oleks hea jagada oma mõtteid ja kogemusi noorematele muusikahuvilistele.“

Ühe loona esitab NOËP õpilastele „Move“. „See on NOËPi projekti esimene singel,“ lausus muusik. „Õpilaste ette ma väga tihti esinema ei satu, küll üksikul lõpupeol. Aga nagu noored inimesed ikka, on nad olnud elav publik.“

Reedel kell 12 on aga kõigil võimalus osa võtta  ka suurejoonelisest Tallinna päeva etteütlusest Raekoja platsil. Laupäeval on aga mitmes linnaosas lillede istutamistalgud, noortele mõeldes toimub Mustamäe Männi pargis laupäeva õhtul noortefestival.

Pühapäeval, õigel Tallinna päeval, tasub muuhulgas nautida suurt vabaõhukontserti Kadrioru pargis, mille peaesinejaks on poppi, rocki ja sümfooniat viljelev maailmakuulus Prime Orchestra Harkivist.   “Miks see nii tähtis on ja mis see sümbol seal on, on see, et koos Tallinnaga nimetati eelmise aasta lõpus koos Tallinnaga UNESCO muusikalinnaks ka Harkiv. Seda, mida nemad tahtsid teha, ei ole nad saanud teha, kuid meil on võimalik täna kutsuda nad Tallinnasse,” lisas Kaarel Oja.

Tallinna päeva kontserdil Kadriorus tuleb lavale ka koosseis Tanel Padar, Uku Suviste ja Silver Laas. “Meil on plaanis läbilõige natukene ka enda lugudest, aga ka klassikalisest Eesti kullafondist, näiteks sellised evergreenid nagu “Aeg ei peatu”. Aga tulge kohale, see on palju huvitavam,” kutsus Silver Laas kontserdile.

Tallinna päevaga 15. mail tähistatakse Lübecki linnaõiguse andmist linnale 1248. aastal. Sellega võeti Tallinn vastu Euroopa linnade liitu. Info kõigi sündmuste kohta, mis reedest pühapäevani Tallinnas toimub, on üleval Tallinna kodulehel. Nii mitmedki üritused on eelregistreerimisega, nii et kiirustage.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.