„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
vaata kava Linnamuuseum tähistab sünnipäeva-aastat ekskursioonide ja kontsertidega! (1)
14. mai 2022
Foto Mats Õun

Tallinna Linnamuuseum tähistab sünnipäeva-aastat mälu aastaga, mille moto on „Hoia. Mäleta. Jaga.“ Nende märksõnade all toimub aasta jooksul palju põnevat. Tutvuda saab muuseumi hinnalisimate aaretega, osaleda ekskursioonidel ja kontsertidel.

Juubeliaasta kava jaguneb seitsme filiaali vahel, vanimast noorimani – need on Peeter I maja, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, Fotomuuseum, Lastemuuseum Miiamilla, Tallinna vene muuseum, Kalamaja muuseum, ning noorima nimega vanim üksus – Tallinna linnaelumuuseum, mis on Tallinna Linnamuuseumi katusorganisatsiooni kasvades äsja iseseisvunud  teemamuuseum.

Pühapäeval, 15. mail:

  • Kell 13 – 17 Kalamaja muuseumi elutoas musitseerib pianist Nina Kolosova
  • Kell 12.00 – 13.00 kammipilli töötuba Kalamaja muuseumi hoovis
  • Kell 12.00 ekskursioon “Kalamaja kanalisatsioonikaevude luugid”

Pühapäeval, 15.mail kell 11.00 – 18.00 tasuta muuseumipühapäev ja Tallinna päev Kalamaja muuseumis. Sissepääs tasuta!

Pühapäeval, 15. mail kell 14.00 on võimalus osa saada „Apteeker Melchiori“ filmi radadel ekskursioonist. Ekskursioonil tutvustatakse linna läbi apteeker Melchiori silmade, sealjuures selgitatakse ajalooteemalise filmi tegemise nüansse. Kas 15. sajandi Tallinna saab üldse tõepärasena kujutada?

Tallinna päeval, 15. mail kell 19.00 esineb Miiamilla lastemuuseumis Laikrete perebänd. Kontsert toimub Tallinna Linnamuuseumi kontserdisarjas „Muuseumimuusika”. Ilusa ilma korral toimub kontsert muuseumi ees õuel.

Teisipäeval, 17. mail kell 17.30 tutvustab Lauri Frei Tallinna linnaelumuuseumi arhiivikogus leiduvaid propagandaplakateid.

Neljapäeval, 26. mail kell 17.30 toimub Risto Paju ekskursioon Tallinna „allmaailmast“ müüritorni kõrgustesse.

Tallinna linnaelumuuseum eksponeerib endiselt olulist osa Tallinna Linnamuuseumi kogusid ja keskendub linnakodanike elu kajastamisele.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tuuli Silber, Kalamaja muuseum
12. mai 2022 12:45
Kalamaja muuseumis toimuvad väljatoodud üritused siiski tasuta muuseumipühapäeval, 15. mail!!! Ülaltoodud uudises on viga! Laupäeval, 14. mail kl 13.00 muuseumihoovis Piret Tali raamatu "Minu Kalamaja. Hipsteriks saamatu" esitlus 15.00 Piret Tali tuur "Minu Kalamaja" mööda Kalamaja tänavaid